![]() |
Peynirli Pide Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Peynirli Pide TarifiPeynirli Pide Tarifi Burdur Valiliği Ekmeklik hamur, pide haline getirilir ve ortasına boydan boya rendelenmiş taze peynirle maydanoz konarak pide uzunlamasına, iki taraftan peynirin üstüne kapatılır ![]() ![]() ![]() ![]() Not: Burdur'da peynirli pide sadece "kelle peyniri" ile yapılır ve peynirin sünmesi yağlı ve lezzetli olduğunu gösterir ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Peynirli Pide Tarifi |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Peynirli Pide TarifiPeynirli Pide Tarifi MALZEMESİ 3 Su bardağı un 1 Çorba kaşığı yaş maya Yarım tatlı kaşığı tuz, Yarım küçük paket margarin (125 gramlık) 250 Gram beyaz peynir rendesi 12 Kaşık süt YAPILIŞI 1 Üç kaşık sütü, şekeri ve mayayı 3-4 dakika bekleterek kabartınız ![]() 2 Diğer malzemeyle karıştırıp özlü bir hamur yapınız ![]() 3 Yarım saat ılık yerde mayalanmaya bırakınız, sonra 7-8 parçaya ayırınız ![]() 4 Parmaklarınızın ucuyla basarak oval biçimde ve 3 mm ![]() ![]() 5 Ortasına peynir rendesi, maydanoz ve yumurta karışımından yayınız, kenarlarını peynirin üzerine ikişer cm ![]() ![]() 6 Üzerine çarpılmış yumurta sürerek kızgın fırında 10-15 dakika pişiriniz ![]() |
![]() |
![]() |
|