![]() |
Peynirli Pide Tarifi
Peynirli Pide Tarifi
Burdur Valiliği Ekmeklik hamur, pide haline getirilir ve ortasına boydan boya rendelenmiş taze peynirle maydanoz konarak pide uzunlamasına, iki taraftan peynirin üstüne kapatılır. İnce uzun ekmek biçiminde fırına verilir. Piştikten sonra baklava kesimi yapılarak tepsiye konur ve üzerine tahta kaşıkla tereyağı çiğ olarak erimeye bırakılır. Şurup veya ayran ile sıcağı sıcağına servis yapılır. Not: Burdur'da peynirli pide sadece "kelle peyniri" ile yapılır ve peynirin sünmesi yağlı ve lezzetli olduğunu gösterir. |
Peynirli Pide Tarifi
Peynirli Pide Tarifi
MALZEMESİ 3 Su bardağı un 1 Çorba kaşığı yaş maya Yarım tatlı kaşığı tuz, Yarım küçük paket margarin (125 gramlık) 250 Gram beyaz peynir rendesi 12 Kaşık süt YAPILIŞI 1 Üç kaşık sütü, şekeri ve mayayı 3-4 dakika bekleterek kabartınız. 2 Diğer malzemeyle karıştırıp özlü bir hamur yapınız. 3 Yarım saat ılık yerde mayalanmaya bırakınız, sonra 7-8 parçaya ayırınız. 4 Parmaklarınızın ucuyla basarak oval biçimde ve 3 mm. kalınlığında açınız. 5 Ortasına peynir rendesi, maydanoz ve yumurta karışımından yayınız, kenarlarını peynirin üzerine ikişer cm. çevirerek pide şekli veriniz. 6 Üzerine çarpılmış yumurta sürerek kızgın fırında 10-15 dakika pişiriniz. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.