Karnıyarık Böreği Tarifi |
10-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Karnıyarık Böreği TarifiKarnıyarık Böreği Tarifi Malzemeler:
|
Karnıyarık Böreği Tarifi |
10-28-2012 | #2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Karnıyarık Böreği TarifiKarnıyarık Böreği Tarifi Malzemeler 3 adet yufka 8 Çorba kaşığı yoğurt 4 Çorba kaşığı sıvıyağ 200 gr beyaz peynir 2 Adet domates Yarım demet maydonoz Üzerine: Yumurta sarısı Susam Hazırlanışı Birinci yufkayı düz bir zemine yayın 8 çorba kaşığı yoğurt ve 4 çorba kaşığı sıvıyağı karıştırıp, yufkanın üzerine sürün Üzerine öbür yufkayı sürün Onun da üzerine karışımdan sürün Diğer yufkalardan koyup, 12 adet üçgen oluşturacak şekilde kesin Rendelenmiş beyaz peynir, küçük doğranmış domates ve ince kıyılmış yarım demet maydonozu karıştırın Üçgen biçimindeki yufkalrın bir kenarına bu harçtan koyun Sigara böreği sarar gibi sarın Uçlarının ayrılmaması için suyla ıslatın Daha sonra börekleri su dolu bşr tencereye koyun 5 dakika bekletip suyunu sıkarak yağlanmış fırın tepsisine alın Böreklerin ortasını bıçakla karnıyarık gibi yarın Yumurta sarısı sürüp, susam serpin Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında üzeri kızarana dek pişirin |
Karnıyarık Böreği Tarifi |
10-28-2012 | #3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Karnıyarık Böreği TarifiKarnıyarık Böreği Tarifi Malzemeler: 3 adet yufka 300 gram kıyma 2 adet soğan 1 çay bardağı ceviz 1 çay bardağı sıvı yağ 1 çay bardağı su 1 çay bardağı galeta tozu 2 adet domates 2 adet biber 1 yemek kaşığı margarin Yeteri kadar tuz karabiber Hazırlanışı: Bir çay bardağı sıvı yağa bir çay bardağı suyu karıştırın Yufkaların her birini tezgaha serip bu harçla ıslatın İkiye katlayıp yağlayın 6 eşit üçgen parçaya kesin Geniş kısımlara kıymalı harçtan birer yemek kaşığı koyup kenarlardan kıvırarak sarın Önce suya batırıp sonra galeta tozuna bulayın Yağlanmış fırın tepsisine dizip boyundan bıçakla altına geçmeden keserek yarık açın Domates ve biber dilimi koyup 180 derecedeki fırında kızarana kadar pişirip servise sunun İç harcını hazırlamak için kıymayı tencereye alıp kavurun İnce kıyılmış soğan ve bir yemek kaşığı margarin ekleyip kavurun Dövülmüş cevizi katıp tuz ve karabiberle tatlandırıp harç olarak kullanın |
Karnıyarık Böreği Tarifi |
10-28-2012 | #4 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Karnıyarık Böreği TarifiKarnıyarık Böreği Tarifi 4 tane yufka 1 bardak yağ-su karışımı 1 küçük soğan 250 gr kıyma (iç malzeme) 2 tane domates (iç malzeme) 2 tane sivribiber (iç malzeme) 1 tane küçük soğan (iç malzeme) Kıyma, domates, soğan ve biberle cantık içi gibi iç hazırlanır, 2 yufka aralarına yağlı-su karışımı sürülerek 8 parçaya bölünür Parçalara kıymalı harç konup sigara böreği gibi sarılır,üzerine yumurta sürülüp bıçakla çizik atılır, fırınlanır |
Karnıyarık Böreği Tarifi |
10-28-2012 | #5 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Karnıyarık Böreği Tarifi4 tane yufka 1 bardak yağ-su karışımı 1 küçük soğan 250 gr kıyma (iç malzeme) 2 tane domates (iç malzeme) 2 tane sivribiber (iç malzeme) 1 tane küçük soğan (iç malzeme) Kıyma, domates, soğan ve biberle cantık içi gibi iç hazırlanır, 2 yufka aralarına yağlı-su karışımı sürülerek 8 parçaya bölünür Parçalara kıymalı harç konup sigara böreği gibi sarılır,üzerine yumurta sürülüp bıçakla çizik atılır, fırınlanır |
Karnıyarık Böreği Tarifi |
10-28-2012 | #6 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Karnıyarık Böreği TarifiMalzemeler Hamuru için: 3 su bardağı su 1 paket yaş maya (21 gramlık) 1 su bardağı yoğurt 1 su bardağı sıvıyağ 1 adet yumurtanın akı 1 çorba kaşığı tozşeker 1 tatlı kaşığı tuz Aldığı kadar un Aralarına sürmek için: Yarım paket margarin 2 çorba kaşığı tereyağı Yarım su bardağı sıvıyağ İç harç için: 250 gram kıyma 1 çay bardağı zeytinyağı 2 adet büyük boy soğan 1 adet büyük boy patlıcan 1 adet büyük boy kabak 2 adet sivri biber 1 adet orta boy domates Tuz, pulbiber Yapılışı YAŞ mayayı 3 su bardağı ılık suda eritin Yoğurt, sıvıyağ, yumurta akı, tozşeker ve tuzu ilave edip, karıştırın Bu karışıma unu yavaşça ekleyin Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar un ekleyip, yoğurun Yoğurduğunuz hamurun üzerine nemli bir bez örtün ve yarım saat dinlendirin Hamuru 5 adet bezeye ayırın Bu bezeleri de 10 dakika dinlendirin Her birini yufka inceliğinde açın Aralarına sürmek için eritilmiş margarin ve tereyağı ile sıvıyağı karıştırın Yufkaların üzerine bu yağlı karışımdan sürün Daha sonra yufkanın dört kenarını da 3 parmak genişliğinde içe doğra katlayın Yufkanın geniş iki ucunu ortada birleşecek şekilde içe doğru katlayın Tekrar yufkanın geniş ucunu diğer geniş ucun üzerine gelecek şekilde katlayın Hamurdan 4 parmak genişliğinde parçalar kesin Diğer yufkalara da aynı işlemi uygulayın iç harç için zeytinyağında kıymayı kavurun İnce kıyılmış soğanı katın ve kavurmaya devam edin Patlıcan ve kabağı soyup, küp şeklinde doğrayıp, kıymanın içine katın Tuz ve pulbiberi ekleyip, sebzeler yarı yarıya pişecek şekilde kavurmaya devam edin En son ince kıyılmış sivri biber ve küp doğranmış domatesi ekleyin 1-2 defa karıştırdıktan sonra ocağın altını kapatıp, ılınmaya bırakın Parçalara ayırdığınız hamurların her birini oklava ile hafifçe küçük dikdörtgen olacak biçimde açın Orta kısımlarına kıymalı harcı pay edin ve her iki ucu da birbirlerinin üzerine gelecek şekilde kapatıp, ters çevirin Hamurların orta kısımlarını bir bıçakla hafifçe çizerek açın ve yağlanmış fırın tepsisine dizin Üzerlerine yumurta sarısı sürün Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin Sıcak veya ılık olarak servis yapın |
Karnıyarık Böreği Tarifi |
10-28-2012 | #7 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Karnıyarık Böreği Tarifi1 kilo ıspanak 2 çorba kaşığı tereyağı 2 diş sarımsak 3 adet yufka 2 çorba kaşığı yoğurt 2 yumurta 1 çay bardağı sıvı yağı Yumurta, yoğurt ve sıvı yağı bir kapta çırpın Yufkalardan birini tezgahta açıp üzerine bu karışımdan sürün Bir kat daha yufkayı üzerine yerleştirin Üçgen şeklinde kesin ve içine bir şey koymadan sigara böreği gibi sarın Ortalarından bir bıçakla kesip karnını yarın ıspanaklı içi koymak için genişletin Ispanakları iyice yıkayıp az suda 5 dakika haşlayıp suyunu sıkın İçine tereyağı ve ezilmiş sarımsak ilave ederek karıştırın Bu karışımı da yufkaların boş kısmına paylaştırın Tepsiye dizip 200 derecede 20 dakika pişirin Sıcak olarak servis yapın |
|