ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Pasta, Kek, Börek & Kurabiye (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=688)
-   -   Karnıyarık Böreği Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1010095)

Prof. Dr. Sinsi 10-28-2012 05:54 AM

Karnıyarık Böreği Tarifi
 
Karnıyarık Böreği Tarifi

Malzemeler:
  • 2 yufka
  • 125g margarin
  • 2 yumurta
  • 3 kaşık yoğurt
  • 5 sosis
  • 1 domates
  • 1 sivri biber
  • 1 tatlı kaşığı salça
Yapılışı:[*]Önce iç harcımızı hazırlayalım bunun için sosisleri dörde bölüp doğrayalım üzerine küp küp doğranmış domates,ince doğranmış biber,tuz ve salçayı katıp karıştıralım.[*]Margarini eritelim ılınınca içine yumurta ve yoğurdu koyup karıştıralım.[*]Yufkanın üzerine bu karışımdan sürelim diğer yufkayıda üzerine koyalım ve tekrar karışımdan sürelim ve 8'e bölelim.[*]Harcımızdan koyalım ve sigara böreği sarar gibi saralım.Tepsiye dizelim,yumurta sarısı sürelim,bıçakla ortasını keselim ve fırına verelim. Afiyet olsun...

Prof. Dr. Sinsi 10-28-2012 05:54 AM

Karnıyarık Böreği Tarifi
 
Karnıyarık Böreği Tarifi

Malzemeler

3 adet yufka
8 Çorba kaşığı yoğurt
4 Çorba kaşığı sıvıyağ
200 gr beyaz peynir
2 Adet domates
Yarım demet maydonoz

Üzerine:

Yumurta sarısı
Susam

Hazırlanışı

Birinci yufkayı düz bir zemine yayın.
8 çorba kaşığı yoğurt ve 4 çorba kaşığı sıvıyağı karıştırıp, yufkanın üzerine sürün.
Üzerine öbür yufkayı sürün.
Onun da üzerine karışımdan sürün.
Diğer yufkalardan koyup, 12 adet üçgen oluşturacak şekilde kesin.
Rendelenmiş beyaz peynir, küçük doğranmış domates ve ince kıyılmış yarım demet maydonozu karıştırın.
Üçgen biçimindeki yufkalrın bir kenarına bu harçtan koyun.
Sigara böreği sarar gibi sarın.
Uçlarının ayrılmaması için suyla ıslatın.
Daha sonra börekleri su dolu bşr tencereye koyun.
5 dakika bekletip suyunu sıkarak yağlanmış fırın tepsisine alın.
Böreklerin ortasını bıçakla karnıyarık gibi yarın.
Yumurta sarısı sürüp, susam serpin.
Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında üzeri kızarana dek pişirin.

Prof. Dr. Sinsi 10-28-2012 05:54 AM

Karnıyarık Böreği Tarifi
 
Karnıyarık Böreği Tarifi

Malzemeler:

3 adet yufka
300 gram kıyma
2 adet soğan
1 çay bardağı ceviz
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı su
1 çay bardağı galeta tozu
2 adet domates
2 adet biber
1 yemek kaşığı margarin
Yeteri kadar tuz karabiber

Hazırlanışı:
Bir çay bardağı sıvı yağa bir çay bardağı suyu karıştırın. Yufkaların her birini tezgaha serip bu harçla ıslatın. İkiye katlayıp yağlayın. 6 eşit üçgen parçaya kesin. Geniş kısımlara kıymalı harçtan birer yemek kaşığı koyup kenarlardan kıvırarak sarın. Önce suya batırıp sonra galeta tozuna bulayın. Yağlanmış fırın tepsisine dizip boyundan bıçakla altına geçmeden keserek yarık açın. Domates ve biber dilimi koyup 180 derecedeki fırında kızarana kadar pişirip servise sunun. İç harcını hazırlamak için kıymayı tencereye alıp kavurun. İnce kıyılmış soğan ve bir yemek kaşığı margarin ekleyip kavurun. Dövülmüş cevizi katıp tuz ve karabiberle tatlandırıp harç olarak kullanın.

Prof. Dr. Sinsi 10-28-2012 05:55 AM

Karnıyarık Böreği Tarifi
 
Karnıyarık Böreği Tarifi

4 tane yufka
1 bardak yağ-su karışımı
1 küçük soğan
250 gr kıyma (iç malzeme)
2 tane domates (iç malzeme)
2 tane sivribiber (iç malzeme)
1 tane küçük soğan (iç malzeme)

Kıyma, domates, soğan ve biberle cantık içi gibi iç hazırlanır, 2 yufka aralarına yağlı-su karışımı sürülerek 8 parçaya bölünür. Parçalara kıymalı harç konup sigara böreği gibi sarılır,üzerine yumurta sürülüp bıçakla çizik atılır, fırınlanır.

Prof. Dr. Sinsi 10-28-2012 05:55 AM

Karnıyarık Böreği Tarifi
 
4 tane yufka

1 bardak yağ-su karışımı

1 küçük soğan

250 gr kıyma (iç malzeme)

2 tane domates (iç malzeme)

2 tane sivribiber (iç malzeme)

1 tane küçük soğan (iç malzeme)

Kıyma, domates, soğan ve biberle cantık içi gibi iç hazırlanır, 2 yufka aralarına yağlı-su karışımı sürülerek 8 parçaya bölünür. Parçalara kıymalı harç konup sigara böreği gibi sarılır,üzerine yumurta sürülüp bıçakla çizik atılır, fırınlanır.

Prof. Dr. Sinsi 10-28-2012 05:55 AM

Karnıyarık Böreği Tarifi
 
Malzemeler

Hamuru için:

3 su bardağı su

1 paket yaş maya (21 gramlık)

1 su bardağı yoğurt

1 su bardağı sıvıyağ

1 adet yumurtanın akı

1 çorba kaşığı tozşeker

1 tatlı kaşığı tuz

Aldığı kadar un

Aralarına sürmek için:

Yarım paket margarin

2 çorba kaşığı tereyağı

Yarım su bardağı sıvıyağ

İç harç için:

250 gram kıyma

1 çay bardağı zeytinyağı

2 adet büyük boy soğan

1 adet büyük boy patlıcan

1 adet büyük boy kabak

2 adet sivri biber

1 adet orta boy domates

Tuz, pulbiber

Yapılışı

YAŞ mayayı 3 su bardağı ılık suda eritin. Yoğurt, sıvıyağ, yumurta akı, tozşeker ve tuzu ilave edip, karıştırın. Bu karışıma unu yavaşça ekleyin. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar un ekleyip, yoğurun. Yoğurduğunuz hamurun üzerine nemli bir bez örtün ve yarım saat dinlendirin. Hamuru 5 adet bezeye ayırın. Bu bezeleri de 10 dakika dinlendirin. Her birini yufka inceliğinde açın. Aralarına sürmek için eritilmiş margarin ve tereyağı ile sıvıyağı karıştırın. Yufkaların üzerine bu yağlı karışımdan sürün. Daha sonra yufkanın dört kenarını da 3 parmak genişliğinde içe doğra katlayın. Yufkanın geniş iki ucunu ortada birleşecek şekilde içe doğru katlayın. Tekrar yufkanın geniş ucunu diğer geniş ucun üzerine gelecek şekilde katlayın. Hamurdan 4 parmak genişliğinde parçalar kesin. Diğer yufkalara da aynı işlemi uygulayın. iç harç için zeytinyağında kıymayı kavurun. İnce kıyılmış soğanı katın ve kavurmaya devam edin. Patlıcan ve kabağı soyup, küp şeklinde doğrayıp, kıymanın içine katın. Tuz ve pulbiberi ekleyip, sebzeler yarı yarıya pişecek şekilde kavurmaya devam edin. En son ince kıyılmış sivri biber ve küp doğranmış domatesi ekleyin. 1-2 defa karıştırdıktan sonra ocağın altını kapatıp, ılınmaya bırakın. Parçalara ayırdığınız hamurların her birini oklava ile hafifçe küçük dikdörtgen olacak biçimde açın. Orta kısımlarına kıymalı harcı pay edin ve her iki ucu da birbirlerinin üzerine gelecek şekilde kapatıp, ters çevirin. Hamurların orta kısımlarını bir bıçakla hafifçe çizerek açın ve yağlanmış fırın tepsisine dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin. Sıcak veya ılık olarak servis yapın.

Prof. Dr. Sinsi 10-28-2012 05:55 AM

Karnıyarık Böreği Tarifi
 
1 kilo ıspanak

2 çorba kaşığı tereyağı

2 diş sarımsak

3 adet yufka

2 çorba kaşığı yoğurt

2 yumurta

1 çay bardağı sıvı yağı

Yumurta, yoğurt ve sıvı yağı bir kapta çırpın. Yufkalardan birini tezgahta açıp üzerine bu karışımdan sürün. Bir kat daha yufkayı üzerine yerleştirin. Üçgen şeklinde kesin ve içine bir şey koymadan sigara böreği gibi sarın. Ortalarından bir bıçakla kesip karnını yarın ıspanaklı içi koymak için genişletin. Ispanakları iyice yıkayıp az suda 5 dakika haşlayıp suyunu sıkın. İçine tereyağı ve ezilmiş sarımsak ilave ederek karıştırın. Bu karışımı da yufkaların boş kısmına paylaştırın. Tepsiye dizip 200 derecede 20 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.