Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
açma, kepekli, tarifi, zeytinli

Zeytinli Kepekli Açma Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Zeytinli Kepekli Açma Tarifi



3 su bardağı tam buğday unu

3 çorba kaşığı şeker

20 gram yaşmaya

1 çorba kaşığı tuz

1 çay bardağı sıvı yağ

1 subardağı ılık su

2 çorba kaşığı Teremyağ

Üzeri için:

2 yumurta sarısı

2 çorba kaşığı Teremyağ

1 çay bardağı zeytin ezmesi

Yoğurma kabının içinde yaş mayayı ve ılık suyu karıştırıp 5 dakika kadar bekletin Üzerine şeker, tuz, su ve Teremyağını ekleyip karıştırın Son olarak da kepekli unu döküp yoğurmaya başlayın Yumuşak bir hamur yapıp 15 dakika kadar bekletin Dinlenen hamurdan parçalar kopartıp sıvı yağla yağlanmış zeminde elinizle açın, içine zeytin ezmesi sürüp rulo yapın Simit şeklinde katlayıp tepsiye dizin Üzerine yumurta sarısı sürüp 200 derecedeki fırında pişmeye bırakın Çıkınca ister sıcak olarak isterseniz de soğuk ikram edin

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.