![]() |
Zeytinli Kepekli Açma Tarifi
3 su bardağı tam buğday unu
3 çorba kaşığı şeker 20 gram yaşmaya 1 çorba kaşığı tuz 1 çay bardağı sıvı yağ 1 subardağı ılık su 2 çorba kaşığı Teremyağ Üzeri için: 2 yumurta sarısı 2 çorba kaşığı Teremyağ 1 çay bardağı zeytin ezmesi Yoğurma kabının içinde yaş mayayı ve ılık suyu karıştırıp 5 dakika kadar bekletin. Üzerine şeker, tuz, su ve Teremyağını ekleyip karıştırın. Son olarak da kepekli unu döküp yoğurmaya başlayın. Yumuşak bir hamur yapıp 15 dakika kadar bekletin. Dinlenen hamurdan parçalar kopartıp sıvı yağla yağlanmış zeminde elinizle açın, içine zeytin ezmesi sürüp rulo yapın. Simit şeklinde katlayıp tepsiye dizin. Üzerine yumurta sarısı sürüp 200 derecedeki fırında pişmeye bırakın. Çıkınca ister sıcak olarak isterseniz de soğuk ikram edin. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.