![]() |
Kuru Poğaça Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kuru Poğaça TarifiKuru Poğaça Tarifi Malzemeler 1 su bardağı yoğurt 1 su bardağı eritilmiş katı yağ 1 su bardağı sıvı yağ 1 tatlı kaşığı yaş maya 1 adet yumurta aldığı kadar un 150 gr beyaz peynir maydanoz tuz Yapılışı Mayayı 1 su bardağı yoğurt içinde iyice ezin ![]() İçine sıvı ve katı yağı katıp karıştırın ![]() ![]() ![]() Bu karışıma un katarak kulak memesi kıvamında bir hamur yapın ![]() İyice yoğurup bütünleştirdiğiniz hamuru yaş bezle örtüp serin bir yerde kabarıncaya kadar bekleyin ![]() ![]() Bekleyen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp avcunuzda yuvarlayın elinize yapışmaması için elinizi yağlayın ![]() Avucunuzdaki hamurun içini açıp peynir yerleştirin ![]() ![]() Üzerlerine yumurta sarısı sürüp kızdırılmış fırında pişirin ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Kuru Poğaça Tarifi |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kuru Poğaça Tarifi500 gram un 200 gram tereyağı 100 gram peynir yarım demet maydanoz tuz 4 yumurta Unu hamur tahtasına eleyip, ortasını havuz gibi açınız ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Diğer tarafta peyniri çatalla ezerek, maydanoz ve yumurta akı ilavesiyle iç hazırlayınız ![]() Dinlendirdiğiniz hamurları teker teker yassıltıp, yarım santim kalınlığında daireler haline getiriniz ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|