![]() |
Kuru Poğaça Tarifi
Kuru Poğaça Tarifi
Malzemeler 1 su bardağı yoğurt 1 su bardağı eritilmiş katı yağ 1 su bardağı sıvı yağ 1 tatlı kaşığı yaş maya 1 adet yumurta aldığı kadar un 150 gr beyaz peynir maydanoz tuz Yapılışı Mayayı 1 su bardağı yoğurt içinde iyice ezin. İçine sıvı ve katı yağı katıp karıştırın. Bir yumurtanın akını katıp çırpın. Tuzunu ekleyin. Bu karışıma un katarak kulak memesi kıvamında bir hamur yapın. İyice yoğurup bütünleştirdiğiniz hamuru yaş bezle örtüp serin bir yerde kabarıncaya kadar bekleyin. Hamur en azından 1 misli kabarmalıdır. Bekleyen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp avcunuzda yuvarlayın elinize yapışmaması için elinizi yağlayın. Avucunuzdaki hamurun içini açıp peynir yerleştirin. İyice kapatıp şekil verip önceden yağlanmış tepsiye dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp kızdırılmış fırında pişirin. |
Kuru Poğaça Tarifi
500 gram un
200 gram tereyağı 100 gram peynir yarım demet maydanoz tuz 4 yumurta Unu hamur tahtasına eleyip, ortasını havuz gibi açınız. Açılan yere üç yumurta sansı, erimiş tereyağı ve tuz koyup, iyice ezdikten sonra, iki kahve fincanı su ilâvesiyle yumuşak bir hamur elde ediniz. Elde ettiğiniz hamuru silindir haline getirip 12 parçaya ayırınız. Her parçayı kesilen yönlerin üstüne gelmek üzere yassıltıp unladığınız tepsiye diziniz. Üzerlerine nemli bez örterek yarım saat kadar dinlenmeye bırakınız. Diğer tarafta peyniri çatalla ezerek, maydanoz ve yumurta akı ilavesiyle iç hazırlayınız. Dinlendirdiğiniz hamurları teker teker yassıltıp, yarım santim kalınlığında daireler haline getiriniz. Ortalarına, hazırlanan içten koyup, yarım daire halinde kapatınız. Yağladığınız tepsiye dizip, üzerine yumurta sarısı sürünüz ve fırında pişiriniz. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.