Dolamber Böreği Tarifi Yapılışı ( Kütahya ) Nasıl Yapılır Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Dolamber Böreği Tarifi Yapılışı ( Kütahya ) Nasıl Yapılır TarifiDolamber Böreği Tarifi Yapılışı ( Kütahya ) Yapılışı Mazemeleri Malzemeler; ? 4 orta boy patates ? 2 baş kuru soğan ? 1 tutam karabiber ? Maydanoz ? 1 tutam kırmızı biber ? Tuz ? 4 su bardağı un ? Yarım paket margarin ? Yeterli miktarda su Hazırlanışı: Un ve tuz beraber normal yumuşaklıkta yoğrulur Yarım saat dinlendirilir Ufak bezeler halinde ayrılarak oklavayla ince açılır Margarinle sıvı yağ karıştırılıp açılan hamur yağlanır ve patatesli harç serpilir![]() Yuvarlayıp dolandırılarak tepsiye döşenir 220 derece fırında pişirilir Çıtır çıtır servise hazırlanır Patatesler kaynamış olarak hazırlanır![]() İçine kıyılmış maydanoz ve karabiber eklenerek hazırlanır Sunum; sıcak olarak servis yapılır![]() Afiyet Olsun |
|
|
|