![]() |
Dolamber Böreği Tarifi Yapılışı ( Kütahya ) Nasıl Yapılır Tarifi
Dolamber Böreği Tarifi Yapılışı ( Kütahya ) Yapılışı Mazemeleri
Malzemeler; ? 4 orta boy patates ? 2 baş kuru soğan ? 1 tutam karabiber ? Maydanoz ? 1 tutam kırmızı biber ? Tuz ? 4 su bardağı un ? Yarım paket margarin ? Yeterli miktarda su Hazırlanışı: Un ve tuz beraber normal yumuşaklıkta yoğrulur. Yarım saat dinlendirilir. Ufak bezeler halinde ayrılarak oklavayla ince açılır. Margarinle sıvı yağ karıştırılıp açılan hamur yağlanır ve patatesli harç serpilir. Yuvarlayıp dolandırılarak tepsiye döşenir. 220 derece fırında pişirilir. Çıtır çıtır servise hazırlanır. Patatesler kaynamış olarak hazırlanır. İçine kıyılmış maydanoz ve karabiber eklenerek hazırlanır.Sunum; sıcak olarak servis yapılır. Afiyet Olsun |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.