![]() |
Patates Püreli Kol Böreği Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Patates Püreli Kol Böreği Tarifi6 adet yufka 1,5 kilo patates 250 gram beyaz peynir 500 gram süt 2 adet yumurta 1/2 paket Teremyağ Tuz Karabiber Pul kırmızıbiber Patatesleri, yıkadıktan sonra, kabuklu olarak haşlayıp, rendeleyelim ![]() İçine yeterince tuzu, karabiberi, pulkırmızıbiberi, 1/4 paket Teremyağını, 1/2 su bardağı sütü ve beyaz peyniri de ilave edip, karıştıralım ![]() Yufkaları üst üste koyup, ortadan ikiye keserek, 12 parça yufka elde edelim ![]() Her parça yufkanın düz kısmına, hazırladığımız patates püresinden yayıp, sigara böreği gibi katlayalım ![]() Hazırladığımız börekleri, ya kol böreği gibi ya da kendi etrafında çevirerek gül böreği şeklinde hazırlayıp, yağladığımız fırın tepsisine yerleştirelim ![]() Geri kalan sütü ve yumurtaları, kalan erittiğimiz 1/4 paket Teremyağ yağı ile ılıştırıp, tepsinin üzerine dökelim ![]() Önceden ısıttığımız fırına sürüp, üstü kızarıncaya kadar pişirelim ![]() Not: Böreğin yumuşak düşmesini istiyorsanız, fırından çıkardıktan sonra, üstünü kapatınız ![]() |
![]() |
![]() |
|