![]() |
Patates Püreli Kol Böreği Tarifi
6 adet yufka
1,5 kilo patates 250 gram beyaz peynir 500 gram süt 2 adet yumurta 1/2 paket Teremyağ Tuz Karabiber Pul kırmızıbiber Patatesleri, yıkadıktan sonra, kabuklu olarak haşlayıp, rendeleyelim. İçine yeterince tuzu, karabiberi, pulkırmızıbiberi, 1/4 paket Teremyağını, 1/2 su bardağı sütü ve beyaz peyniri de ilave edip, karıştıralım. Yufkaları üst üste koyup, ortadan ikiye keserek, 12 parça yufka elde edelim. Her parça yufkanın düz kısmına, hazırladığımız patates püresinden yayıp, sigara böreği gibi katlayalım. Hazırladığımız börekleri, ya kol böreği gibi ya da kendi etrafında çevirerek gül böreği şeklinde hazırlayıp, yağladığımız fırın tepsisine yerleştirelim. Geri kalan sütü ve yumurtaları, kalan erittiğimiz 1/4 paket Teremyağ yağı ile ılıştırıp, tepsinin üzerine dökelim. Önceden ısıttığımız fırına sürüp, üstü kızarıncaya kadar pişirelim. Not: Böreğin yumuşak düşmesini istiyorsanız, fırından çıkardıktan sonra, üstünü kapatınız. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.