Kır Pidesi Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kır Pidesi TarifiKır Pidesi Tarifi Malzemeler Hamuru için: 4 su bardağı un 1 paket instant maya 1 kahve fincanı sıvıyağ 1 tatlı kaşığı tuz, tozşeker Bir buçuk su bardağı süt Kıymalı harç için: 250 gram kıyma 1 adet soğan 2 adet küçük domates 2 adet sivri biber Tuz, karabiber, kırmızıbiber Yarım kahve fincanı sıvıyağ Ispanaklı harç için: Yarım kg ıspanak Yarım kangal sucuk 1 adet soğan 2 çorba kaşığı sıvıyağ Tuz, karabiber 2 adet kesmeşeker Üzeri için: 3 adet yumurta sarısı Yarım su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri Yapılışı PİDE hamurunu hazırlamak için, süt haricindeki hamur malzemesinin tümünü derin bir kapta karıştırın Ilık sütü kaba ilave ederek yumuşak kıvamlı bir hamur elde edin Hamur iki misli olana kadar mayalanmaya bırakın![]() Kıymalı iç harcı hazırlamak için kıyma, rendelenmiş soğan ve domates, kıyılmış sivri biber, tuz, karabiber, kırmızıbiber, sıvıyağı iyice yoğurun ![]() Ispanaklı harcı hazırlamak için, ıspanağı kıyın Sucuğu küp doğrayın Soğanı rendeleyin Daha sonra tüm ıspanaklı harç malzemesini soteleyin![]() Mayalanan hamurdan bezeler koparıp pasta tabağı büyüklüğünde açarak, ortasına iç harçlardan pay edin Yuvarlak veya oval şekiller verin Pidelere yumurta sarısı sürün Önceden ısıtılmış 250 derece fırında üzerleri hafif pembeleşene kadar pişirin Fırından almaya yakın pidelerin üzerine kaşar peyniri serpiştirin Kaşar peyniri eridiğinde fırından alıp, servis yapın
|
|
|
|