ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Pasta, Kek, Börek & Kurabiye (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=688)
-   -   Kır Pidesi Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1009735)

Prof. Dr. Sinsi 10-28-2012 06:55 AM

Kır Pidesi Tarifi
 
Kır Pidesi Tarifi

Malzemeler

Hamuru için:

4 su bardağı un

1 paket instant maya

1 kahve fincanı sıvıyağ

1 tatlı kaşığı tuz, tozşeker

Bir buçuk su bardağı süt

Kıymalı harç için:

250 gram kıyma

1 adet soğan

2 adet küçük domates

2 adet sivri biber

Tuz, karabiber, kırmızıbiber

Yarım kahve fincanı sıvıyağ

Ispanaklı harç için:

Yarım kg ıspanak

Yarım kangal sucuk

1 adet soğan

2 çorba kaşığı sıvıyağ

Tuz, karabiber

2 adet kesmeşeker

Üzeri için:

3 adet yumurta sarısı

Yarım su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

Yapılışı

PİDE hamurunu hazırlamak için, süt haricindeki hamur malzemesinin tümünü derin bir kapta karıştırın. Ilık sütü kaba ilave ederek yumuşak kıvamlı bir hamur elde edin. Hamur iki misli olana kadar mayalanmaya bırakın.

Kıymalı iç harcı hazırlamak için kıyma, rendelenmiş soğan ve domates, kıyılmış sivri biber, tuz, karabiber, kırmızıbiber, sıvıyağı iyice yoğurun.

Ispanaklı harcı hazırlamak için, ıspanağı kıyın. Sucuğu küp doğrayın. Soğanı rendeleyin. Daha sonra tüm ıspanaklı harç malzemesini soteleyin.

Mayalanan hamurdan bezeler koparıp pasta tabağı büyüklüğünde açarak, ortasına iç harçlardan pay edin. Yuvarlak veya oval şekiller verin. Pidelere yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 250 derece fırında üzerleri hafif pembeleşene kadar pişirin. Fırından almaya yakın pidelerin üzerine kaşar peyniri serpiştirin. Kaşar peyniri eridiğinde fırından alıp, servis yapın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.