Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
ekmek, kepekli, tarifi

Kepekli Ekmek Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kepekli Ekmek Tarifi



Kepekli Ekmek Tarifi

MALZEMELER:
1 cup + 1/8 cup ılık su ( 1 subardağı+1/3 su bardağı su)

2+1/2 tbsp zeytin yağı ( 2,5 yemek kaşığı )

2+1/2 tbsp esmer şeker ( bazen toz şeker kullanıyorum )( 2,5 yemek kaşığı)

1+1/2 tsp tuz ( 1,5 tatlı kaşığı tuz )

3 Cup kepekli un ( 3 su bardağı un silme )

1+1/4 tsp instant maya ( 1+1/4 tatlı kaşığı)

HAZIRLANIŞI:
Bu sıralama ile malzemeleri makinanın kabına koyun ve yoğurma, pişirme işlemini başlatın Bu işlemi normal temel ekmek yaptığımız 1 numaralı programda uyguluyorum

Elinde yoğurarak yapacak olanlar için yine aynı sırayla malzemeleri kaba koyup yoğurun ve üzerini örtüp 40 dk kabartın ( sıcak ortamda Güneş ile ısınmış oda yada kalörifer yanı ) Tekrar yoğurun ve iyice kabardıktan sonra önceden ısınmış 180-190 derecede pişirin

Alıntı Yaparak Cevapla

Kepekli Ekmek Tarifi

Eski 10-28-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kepekli Ekmek Tarifi



Kepekli Ekmek Tarifi

Düşük kalorisiyle sağlıklı öğünlere olanak sağlayan kepekli ekmek; kendi mutfağınızda kolayca hazırlayabileceğiniz bir lezzet…

Malzemeler,
2 su bardağı ılık süt
1 tatlı kaşığı toz şeker
Yarım tatlı kaşığı tuz
1 paket kuru maya
2 yemek kaşığı zeytinyağı
2,5 su bardağı kepekli un
2,5 su bardağı tam buğday unu
Yarım su bardağı çekilmiş ceviz içi



Hazırlanışı,
Derin bir kaba; ılık süt, toz şeker ve kuru mayayı alıp iyice karıştırın
Yoğurma kabına; kepekli un, tam buğday unu, tuz ve zeytinyağını alıp karıştırın
Mayalı karışımı yoğurma kabına ilave edip karıştırın
Tüm malzemeler özleşene kadar yoğurun
Yoğurduğunuz hamurun üzerine nemli bir bez örtüp sıcak bir ortamda 45 dakika bekletin
Sürenin sonunda çekilmiş ceviz için hamura ilave edip bir kere daha yoğurun
Hamurdan elma büyüklüğünde parçalar koparıp avucunuzun içinde yuvarlayın
Yağlanmış fırın tepsisine aralıklı olarak dizin
Hamuru fırın tepsisinde 30 dakika bekletin
Sürenin sonunda önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 45 dakika pişirin
Pişen ekmekleri fırından çıkarıp üzerine hafifçe ılık su serpin ve başka bir tepsiyi üzerine kapatın
20 dakika dinlendirdikten sonra ılık ya da soğuk servis yapın
Afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.