![]() |
Kepekli Ekmek Tarifi
Kepekli Ekmek Tarifi
MALZEMELER: 1 cup + 1/8 cup ılık su ( 1 subardağı+1/3 su bardağı su) 2+1/2 tbsp zeytin yağı ( 2,5 yemek kaşığı ) 2+1/2 tbsp esmer şeker ( bazen toz şeker kullanıyorum )( 2,5 yemek kaşığı) 1+1/2 tsp tuz ( 1,5 tatlı kaşığı tuz ) 3 Cup kepekli un ( 3 su bardağı un silme ) 1+1/4 tsp instant maya ( 1+1/4 tatlı kaşığı) HAZIRLANIŞI: Bu sıralama ile malzemeleri makinanın kabına koyun ve yoğurma, pişirme işlemini başlatın. Bu işlemi normal temel ekmek yaptığımız 1 numaralı programda uyguluyorum. Elinde yoğurarak yapacak olanlar için yine aynı sırayla malzemeleri kaba koyup yoğurun ve üzerini örtüp 40 dk kabartın ( sıcak ortamda. Güneş ile ısınmış oda yada kalörifer yanı ) Tekrar yoğurun ve iyice kabardıktan sonra önceden ısınmış 180-190 derecede pişirin. |
Kepekli Ekmek Tarifi
Kepekli Ekmek Tarifi
Düşük kalorisiyle sağlıklı öğünlere olanak sağlayan kepekli ekmek; kendi mutfağınızda kolayca hazırlayabileceğiniz bir lezzet… Malzemeler, 2 su bardağı ılık süt 1 tatlı kaşığı toz şeker Yarım tatlı kaşığı tuz 1 paket kuru maya 2 yemek kaşığı zeytinyağı 2,5 su bardağı kepekli un 2,5 su bardağı tam buğday unu Yarım su bardağı çekilmiş ceviz içi http://frmsinsi.net/images/frmsinsim...sinsi.net_.jpg Hazırlanışı, Derin bir kaba; ılık süt, toz şeker ve kuru mayayı alıp iyice karıştırın. Yoğurma kabına; kepekli un, tam buğday unu, tuz ve zeytinyağını alıp karıştırın. Mayalı karışımı yoğurma kabına ilave edip karıştırın. Tüm malzemeler özleşene kadar yoğurun. Yoğurduğunuz hamurun üzerine nemli bir bez örtüp sıcak bir ortamda 45 dakika bekletin. Sürenin sonunda çekilmiş ceviz için hamura ilave edip bir kere daha yoğurun. Hamurdan elma büyüklüğünde parçalar koparıp avucunuzun içinde yuvarlayın. Yağlanmış fırın tepsisine aralıklı olarak dizin. Hamuru fırın tepsisinde 30 dakika bekletin. Sürenin sonunda önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 45 dakika pişirin. Pişen ekmekleri fırından çıkarıp üzerine hafifçe ılık su serpin ve başka bir tepsiyi üzerine kapatın. 20 dakika dinlendirdikten sonra ılık ya da soğuk servis yapın. Afiyet olsun. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.