Kepekli Ekmek Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kepekli Ekmek TarifiKepekli Ekmek Tarifi MALZEMELER: 1 cup + 1/8 cup ılık su ( 1 subardağı+1/3 su bardağı su) 2+1/2 tbsp zeytin yağı ( 2,5 yemek kaşığı ) 2+1/2 tbsp esmer şeker ( bazen toz şeker kullanıyorum )( 2,5 yemek kaşığı) 1+1/2 tsp tuz ( 1,5 tatlı kaşığı tuz ) 3 Cup kepekli un ( 3 su bardağı un silme ) 1+1/4 tsp instant maya ( 1+1/4 tatlı kaşığı) HAZIRLANIŞI: Bu sıralama ile malzemeleri makinanın kabına koyun ve yoğurma, pişirme işlemini başlatın Bu işlemi normal temel ekmek yaptığımız 1 numaralı programda uyguluyorum Elinde yoğurarak yapacak olanlar için yine aynı sırayla malzemeleri kaba koyup yoğurun ve üzerini örtüp 40 dk kabartın ( sıcak ortamda Güneş ile ısınmış oda yada kalörifer yanı ) Tekrar yoğurun ve iyice kabardıktan sonra önceden ısınmış 180-190 derecede pişirin
|
|
Kepekli Ekmek Tarifi |
|
|
#2 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kepekli Ekmek TarifiKepekli Ekmek Tarifi Düşük kalorisiyle sağlıklı öğünlere olanak sağlayan kepekli ekmek; kendi mutfağınızda kolayca hazırlayabileceğiniz bir lezzet… Malzemeler, 2 su bardağı ılık süt 1 tatlı kaşığı toz şeker Yarım tatlı kaşığı tuz 1 paket kuru maya 2 yemek kaşığı zeytinyağı 2,5 su bardağı kepekli un 2,5 su bardağı tam buğday unu Yarım su bardağı çekilmiş ceviz içi ![]() Hazırlanışı, Derin bir kaba; ılık süt, toz şeker ve kuru mayayı alıp iyice karıştırın ![]() Yoğurma kabına; kepekli un, tam buğday unu, tuz ve zeytinyağını alıp karıştırın ![]() Mayalı karışımı yoğurma kabına ilave edip karıştırın ![]() Tüm malzemeler özleşene kadar yoğurun ![]() Yoğurduğunuz hamurun üzerine nemli bir bez örtüp sıcak bir ortamda 45 dakika bekletin ![]() Sürenin sonunda çekilmiş ceviz için hamura ilave edip bir kere daha yoğurun ![]() Hamurdan elma büyüklüğünde parçalar koparıp avucunuzun içinde yuvarlayın ![]() Yağlanmış fırın tepsisine aralıklı olarak dizin ![]() Hamuru fırın tepsisinde 30 dakika bekletin ![]() Sürenin sonunda önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 45 dakika pişirin ![]() Pişen ekmekleri fırından çıkarıp üzerine hafifçe ılık su serpin ve başka bir tepsiyi üzerine kapatın ![]() 20 dakika dinlendirdikten sonra ılık ya da soğuk servis yapın ![]() Afiyet olsun
|
|
|
|