Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
gözleme, patatesli, tarifi

Patatesli Gözleme Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Patatesli Gözleme Tarifi



Patatesli Gözleme Tarifi

Malzemeler :
  • 3 Su B Söke Un
    1 Tatlı K Tuz
    1 Çay B Yoğurt Suyu
    Alabildiği Kadar Su İç Harcı İçin:
    3 Patates
    1 Soğan
    1 Tutam Maydanoz
    Toz Kırmızı Biber
    Karabiber
    Tuz Üzeri İçin:
    Tereyağı
Hazırlanışı Hamurunu hazırlarken; unu karıştırma kabına alın ve ortasını açın Ortaya tuzu ve yoğurt suyunu ilave edin Ortasından karıştırın

Yeteri kadar su ilave edip kulak memesi kıvamında bir hamur eldene kadar yoğurun İç harcında, patatesleri soyun ve cips şeklinde dilimleyin Soğanları ve maydanozu doğrayın

Geniş bir kaseye bu malzemeleri alın Yağını, karabiberini, kırmızı biberini ve tuzunu ilave edip karıştırın Hamuru 7 bezeye ayırın Ortalama tabak büyüklüğünde açın

Hamurlara iç harcı paylaştırın Yarım ay şeklinde kapatın ve kenarlarını bastırın Sacda pişirin Patatesler çiğ olduğu için iyice kızarana kadar pişirin Pişen gözlemelere tereyağı sürün ve servis tabağına alın

Alıntı Yaparak Cevapla

Patatesli Gözleme Tarifi

Eski 10-28-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Patatesli Gözleme Tarifi



Malzemeler

Beş buçuk su bardağı un

1 çorba kaşığı kuru maya

1 tatlı kaşığı tozşeker

Bir buçuk su bardağı ılık su

6 adet patates

2 adet soğan

1 demet maydanoz

Yarım su bardağı sıvıyağ

2 çorba kaşığı tereyağı

Tuz, pulbiber

Yapılışı

Unun bir su bardağını ayırıp, kalanını yoğurma kabına aktarın Ilık suda mayayı, tozşekerle eritin Maya kabarınca, unun ortasına dökün ve tuzunu ayarlayın Ele yapışmayacak bir hamur elde edene dek yoğurun Hamurun üzerini örtüp, iki misli kabarana dek bekletin Daha sonra hamuru 10 eşit bezeye bölün Her bezeyi, ayırdığınız 1 su bardağı un ile birlikte 1 mm kalınlığında ve pasta tabağı büyüklüğünde açın Haşlanmış patatesleri soyup rendeleyin Soğanları küçük doğrayıp, sıvıyağda pembeleştirin Patates, kıyılmış maydanoz, tuz ve pulbiberi ekleyin 1 dakika sonra ateşten alın Açtığınız yufkaların yarısına patatesli harçtan koyun Hamurun diğer yarısını da üzerine örtün Kenarlarına parmak ucunuzla bastırın Yapışmaz yüzeyli bir tavaya tereyağı sürün Gözlemelerin bir yüzünü pişirin Diğer yüzünü de çevirip pişirin Ilık olarak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.