10-28-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Sigara Böreği Bohçası Tarifi
Sigara Böreği Bohçası Tarifi
Malzemeler- 5 adet yufka
1er çay bardağı sıvıyağ ve su
Kızartmak için: Sıvıyağ
Mantarlı harç: 400 gram mantar
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 adet büyük boy soğan
Tuz, karabiber, pulbiber
Havuçlu harç: 4 adet orta boy havuç
4 çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz, karabiber
Patatesli harç: 3 adet patates
Yeteri kadar su
1 çay bardağı soğuk süt
1 çorba kaşığı tereyağı
Tuz, karabiber, pulbiber
Peynirli harç:
200 gram beyaz peynir
Yarım demet maydanoz
Biberli harç: 3 adet kırmızı biber
4 adet yeşil dolmalık biber
Tuz, pulbiber
Yapılışı
Mantarlı Harç:
ZEYTİNYAĞINI bir tavaya alıp, temizlenip ince kıyılmış mantarları üzerine ekleyin Hızlı ateşte, suyunu salıp bırakana kadar hiç karıştırmadan 6 dakika pişirin Tuz, karabiber ve pulbiber ekledikten sonra, tavayı sallayıp karıştırın Üzerine piyazlık doğranmış soğanı ekleyip, 5 dakika daha pişirerek kenara alın
Havuçlu Harç:
YIKAYIP kabuklarını soyduğunuz havuçları rendeleyin Zeytinyağını tavada kızdırın Havucu ekleyip, yumuşayana kadar 6-7 dakika pişirin Tuz ve karabiberini ayarlayıp ocaktan alın
Patatesli Harç:
PATATESİ soyup yıkayın Küp doğrayıp bir tencereye alın Üzerini geçecek kadar soğuk su ekleyip ocağa oturtun Tuzunu ayarlayın 10 dakika haşladıktan sonra suyunu süzüp, üzerine süt ekleyin Süt ısınınca ocaktan alın Tereyağı, karabiber ve pulbiber ilave edip karıştırın
Peynirli Harç:
PEYNİRİ bir kaseye alıp çatalla ezin Maydanozu incecik kıyıp peynirin üzerine ekleyin Karıştırıp kenara alın
Biberli Harç:
BİBERLERİ yıkayıp fırında közleyin Kabuklarını soyup çekirdeklerini çıkardıktan sonra, ince doğrayın Bir kaba alıp, üzerine tuz ve pulbiber ilave edip harmanlayın
ÖNCELİKLE tariflerine göre harçları hazırlayıp kenara alın Daha sonra 3 adet yufkayı düz bir zeminde üst üste koyun 8 adet eşit üçgen oluşturacak şekilde kesin Sıvıyağ ve suyu çukur bir kapta karıştırıp kenara alın Üçgen kestiğiniz yufkaların kalın taraflarına farklı çeşitlerdeki iç haçlardan koyup, sigara böreği şeklinde sarın Uç kısımlarına yağlı su karışımından sürüp yapıştırın Yufkalar bitinceye kadar aynı işleme devam edin Sıvıyağı kızdırıp börekleri kızartın Kalan yufkalardan birini yağlanmış fırın tepsisine yayın Yufkaya, yağlı su karışımından sürüp, ikinciyi üzerine yerleştirin Kızarttığınız börekleri 3-4 sıra olacak şekilde üst üste yufkanın üzerine dizin Kenarlarda kalan kısımları bohça şeklinde toplayın Kalan yağlı su karışımını böreğin üzerine sürün Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin Dilimleyerek servis yapın
|
|
|