![]() |
Kızartma Hamuru Tarifi (Et Ve Büyük Balıklar İçin) |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kızartma Hamuru Tarifi (Et Ve Büyük Balıklar İçin)Kızartma Hamuru Tarifi (et ve büyük balıklar için) 120 gr (1 su bardağı) un 1 çay kaşığı karbonat 1 kahve kaşığı kabartma tozu 1 kahve kaşığı tuz 2 yumurta 1/2 su bardağından biraz az süt 1 tatlı kaşığı tereyağ (eritilmiş) 1 kahve kaşığı limon suyu 2 tatlı kaşığı şeker (tatlı hamur hazırlamak istiyorsanız) Un, karbonat, kabartma tozu ve tuzu orta boy bir kaseye eleyip bir kenara koyunuz ![]() Başka bir kasede yumurta teli ile yumurtaları çırpıp, süt, tereyağ ve limon suyunu (tatlı hamur yapmak istiyorsanız şekeri de) ekleyerek iyice karıştırınız ![]() Un karışımını yumurtalı karışıma katıp, hamur pürtüksüz olana kadar çırpınız ![]() Hamurunuz kullanılmaya hazırdır ![]() Not: Balık ve etlerin kızartılmasında kullanılan bu hamurun daha ince olması için, yumurta aklan ayrıca çırpılıp kullanmadan hemen önce hamura katılır ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|