Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
açma, böreği, kol, kolay, tarifi

Kolay Açma Kol Böreği Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kolay Açma Kol Böreği Tarifi



KOLAY AÇMA KOL BÖREĞİ TARİFİ

Malzemeler:

500 gr un
3 çorba kaşığı yoğurt
2 adet yumurta
1 çay bardaOı erimiş margarin
1 paket kabartma tozu
Tuz
İçi için:
Kıymalı veya peynirli börek içi malzemesi

Yapılışı:

Unu hamur tahtasına eleyip, ortasını açınız
Açılan yere 2 yumurta ve kabartma tozui, yoğurt ve tuzu koyarak, su ilâvesiyle kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapınız
Nemli bez altında 10-15 dakika dinlendiriniz
Hamuru 4 eşit parçaya ayırıp, her parçayı yarım cm kalınlıkta açınız Üstlerini yağlayınız
Kıymalı veya peynirli börek içini koyunuz Bir uçtan başlayarak incecik sigara gibi sarınız
Yağlanmış bir tepsiye ortadan başlayarak daire şeklinde sarınız
Diğer parçaları aynı şeklide hazırlayıp, tepsiye dizmeye devam ediniz
Üzerlerine yumurta sarısı sürüp, orta ısılı fırında altı ve üstü pembeleşinceye kadar kızartıp, sıcak servis yapınız

Not: Bu böreği, kabaklı, patatesli, ıspanaklı börek içleriyle de yapabilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.