![]() |
Kolay Açma Kol Böreği Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kolay Açma Kol Böreği TarifiKOLAY AÇMA KOL BÖREĞİ TARİFİ Malzemeler: 500 gr ![]() 3 çorba kaşığı yoğurt 2 adet yumurta 1 çay bardaOı erimiş margarin 1 paket kabartma tozu Tuz İçi için: Kıymalı veya peynirli börek içi malzemesi Yapılışı: Unu hamur tahtasına eleyip, ortasını açınız ![]() Açılan yere 2 yumurta ve kabartma tozui, yoğurt ve tuzu koyarak, su ilâvesiyle kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapınız ![]() Nemli bez altında 10-15 dakika dinlendiriniz ![]() Hamuru 4 eşit parçaya ayırıp, her parçayı yarım cm ![]() ![]() ![]() Kıymalı veya peynirli börek içini koyunuz ![]() ![]() Yağlanmış bir tepsiye ortadan başlayarak daire şeklinde sarınız ![]() Diğer parçaları aynı şeklide hazırlayıp, tepsiye dizmeye devam ediniz ![]() Üzerlerine yumurta sarısı sürüp, orta ısılı fırında altı ve üstü pembeleşinceye kadar kızartıp, sıcak servis yapınız ![]() Not: Bu böreği, kabaklı, patatesli, ıspanaklı börek içleriyle de yapabilirsiniz ![]() |
![]() |
![]() |
|