Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
açık, patatesli, pide

Patatesli Açık Pide

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Patatesli Açık Pide



Patatesli Açık Pide

sahura bendensiniz:))



Malzemeler :
4 su b un
1 su b süt
1 paket yaşmaya
1 çorba k tereyağı
1 tatlı k tuz
1 çorba k kuru reyhan
alabildiği kadar su

İç harcı için:

5 patates
2 soğan
2 biber
tuz, karabiber
pulbiber
maydanoz
yumurta sarısı

Hazırlanışı :
Karıştırma kabına 4 su bardağı unu alınÜzerine tuz ilave edinUnun ortasına 1 paket yaş maya ilave edinMayanın üzerine 1 su bardağı süt,tereyağı ilave edip ilk önce mayayı eritinDaha sonra un ile beraber yoğurup bir hamur elde edinÜzerine kuru reyhan ilave edinHamuru bezelere ayırınBezeleri fırın tepsisine alon ve hamurları elinizle yuvarlak olarak açın

İç harcı için 5 adet patatesi haşlayın ve kesinSoğanları yemeklik kesinBiberleri kesinTavaya soğanı ve biberleri alıp kavurunÜzerine patatesleri ilave edinÜzerine tuz,karabiber,pulbiber ilave edip karıştırınHamurların üzerine iç harçtan paylaştırınHamurun kenarlarına yumurta sarısı sürünÖnceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.