Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
börek, pastırmalı, sarma

Pastırmalı Sarma Börek

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Pastırmalı Sarma Börek



Ramazan ayında lezzetli bir tarif

GEREKLİ MALZEMELER

3 adet yufka

75 gr tereyağı (eritilmiş)

1 su bardağından 1 parmak eksik süt

1 adet yumurta (sarısı üzerine sürmek için ayrılır)

Pastırma ve kaşar peyniri

YAPILIŞI

Pastırma küçük küçük doğranır, kaşar peyniri rendelenir, karıştırılarak iç harç hazırlanır Sosu için; Süt, yumurta akı ve eritilmiş tereyağı blendırla çırpılır
Yufkalardan biri tezgaha yayılır, üzerine sostan sürülür, üzerine 2 yufka yayılır, onun da üzerine sos sürülür 12 üçgen olacak şekilde kesilir İç harç koyulur, kenarları kapatılıp, çok sıkı olmayacak şekilde rulo sarılır
Kalan 1 yufkanın yarısına sos sürülür, diğer yarısı üzerine kapatılır, tekrar sos sürülür 6 üçgen olacak şekilde kesilir, iç harç konulur, sarılır Tepsiye dizilir, üzerlerine yumurta sarısı sürülür, haşhaş serpilir 180-200 derecede pişirilir

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.