Keşli Karışık Gözleme Tarifi |
10-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Keşli Karışık Gözleme TarifiKeşli Karışık Gözleme Tarifi Malzemeler :
Unu karıştırma kabına alın ve tuzunu serpin Ortasına ılık su dökün ve ortadan karıştırmaya başlayın Hamuru elde edince dinlenmeye bırakın 16 bezeye bölün 1er santim kalınlığında hamurlar açın İç harcı için ıspanakları ve maydanozları doğrayın Tereyağını eritin ve rendenelenmiş keşi yağda kızartın Soğuyunca yeşilliklerle beraber kaseye alın Patatesi rendeleyip suyunu sıkın ve kaseye ekleyin Hepsini karıştırın Açtığınız hamurlardan birinin üzerine harcı koyun Diğer parçayı üzerine alın Kenarlarını parmaklarınızla kapatın Bütün açılan hamurlara aynı işlemi uyguladıktan sonra gözleme aparatında, sacda veya tavada pişirin Pişen gözlemelerin üzerine sıcakken tereyağı sürün |
|