Kokulu Çörek Tarifi |
10-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Kokulu Çörek TarifiKokulu Çörek Tarifi Malzemeler: 1 paket kurumaya 1 su bardağı tozşeker 1 yumurta 100 gr margarin yarım çay bardağı susam ve çörekotu 1 çay kaşığı tuz ılık süt aldığı kadar un koku,sıvıyağ HAZIRLANIŞI: Kuru mayayı az bir miktar su ile eritinKarıştırma kabına biraz un koyunOrtasına mayayı,yumurtayı, yumuşatılmış margarini,tuz ve şekeri koyunBir çay bardağı kadar ılık sütü de ekleyip yoğurmaya başlayın Kulak memesi kıvamında bir hamur hazırlayıp 15 dakika dinlendirin Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp açınİçine sıvıyağ ile karıştırılmış koku (narenciye kurusu) dan sürüp rulo yapın Ruloyu önce halka şekline getirin Daha sonra burgu yapıp kendi etrafında döndürerek sarınÜzerine yumurta sarısı sürüp çörekotu ve susam serpin Fırında 180 derecede pişirin Bu çörek mersin yöresine ait çok özel bir lezzetidir…Afiyet olsun |
|