Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
açmalar

Açmalar

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Açmalar



Açma I

MalzemelerMutfak Zorluk 2Süre 40 dkKaç Kişilik 8Yöntem 600 Gr un (5 su bardağı)
1 Su bardağı ılık su
1 Adet yumurta
1 Çorba kaşığı tozşeker
1 Tatlı kaşığı tuz
25 Çorba kaşığı pakmaya
1 Su bardağı yoğurt
1 Su bardağı ayçiçek yağı
2 Çorba kaşığı margarin
Üzerine serpmek için : Çörekotu

Hazırlanışı
  • Unu bir kaba eleyin ve ortasını havuz gibi açın
  • Tozşekeri, tuzu, ayçiçek yağını, yoğurdu ve 1 yumurtanın akını unun ortasına koyun
  • Ilık su içinde erittiğimiz mayayı da una ekleyin
  • Malzemelerin hepsi özleşene dek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edinceye kadar yoğurun
  • Hamurdan küçük parçalar koparın ve elinizle yuvarlayıp bastırın
  • Yaklaşık elinizin büyüklüğünde yuvarlak elde edin
  • Yuvarlak hamurun içine bir miktar margarin koyun ve yağ dışarı taşmayacak şekilde sarın
  • İki elinizin arasında uzunlamasına yuvarlayarak (yılan şeklinde) bir karış uzunluğunda açın
  • Hamura düğüm atar gibi şekil verin ve yağlanmış tepsiye dizin
  • Üzerlerine yumurta sarısı sürün ve çörekotu serpin
  • Önceden ısıtılmış 150 dereceli fırında kızarana dek pişirip servis yapın

Açma II

MalzemelerMutfak Zorluk 2Süre 60 dkKaç Kişilik 10Yöntem 15 Kibrit kutusu kadar yaş maya
3 Tatlı kaşığı tozşeker
Yarım su bardağı ılık su
1 Adet yumurta
1 Çay bardağı sıvıyağ
1 Çay bardağı yoğurt
1 Çay bardağı süt
100 gr margarin
Aldığı kadar un
Tuz
Üzerine serpmek için çörekotu
Hamurun dinlendirilme süresi : Yaklaşık 1-2 saat

Hazırlanışı
  • Maya, şeker ve ılık suyu küçük bir kasede karıştırın
  • Maya göz göz açıncaya kadar yaklaşık 10 dakika bekletin
  • Yumurtanın sarısını ayırıp, akını eritilmiş margarinle karıştırın
  • Sıvıyağ, yoğurt, süt ve tuz ilave edip karıştırın
  • Aldığı kadar un ekleyip kulak memesi yumuşaklığında hamur elde edin
  • Üzerine nemli bez örtüp ılık ortamda 1-2 saat kabarması için bekletin
  • Bu sürenin sonunda hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp açma şeklini verin
  • Yağlanmış fırın tepsisine dizip 15-20 dakika daha dinlendirin
  • Üzerlerine çırpılmış yumurta sarısı sürüp çörekotu serpin
  • 180 dereceye ayarlanmış fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin
  • Ilık olarak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.