ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Açmalar (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1007534)

Prof. Dr. Sinsi 10-28-2012 03:37 AM

Açmalar
 
Açma I

MalzemelerMutfak Zorluk 2Süre 40 dk.Kaç Kişilik 8Yöntem 600 Gr un (5 su bardağı)
1 Su bardağı ılık su
1 Adet yumurta
1 Çorba kaşığı tozşeker
1 Tatlı kaşığı tuz
2.5 Çorba kaşığı pakmaya
1 Su bardağı yoğurt
1 Su bardağı ayçiçek yağı
2 Çorba kaşığı margarin
Üzerine serpmek için : Çörekotu

Hazırlanışı
  • Unu bir kaba eleyin ve ortasını havuz gibi açın.
  • Tozşekeri, tuzu, ayçiçek yağını, yoğurdu ve 1 yumurtanın akını unun ortasına koyun.
  • Ilık su içinde erittiğimiz mayayı da una ekleyin.
  • Malzemelerin hepsi özleşene dek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edinceye kadar yoğurun.
  • Hamurdan küçük parçalar koparın ve elinizle yuvarlayıp bastırın.
  • Yaklaşık elinizin büyüklüğünde yuvarlak elde edin.
  • Yuvarlak hamurun içine bir miktar margarin koyun ve yağ dışarı taşmayacak şekilde sarın.
  • İki elinizin arasında uzunlamasına yuvarlayarak (yılan şeklinde) bir karış uzunluğunda açın.
  • Hamura düğüm atar gibi şekil verin ve yağlanmış tepsiye dizin.
  • Üzerlerine yumurta sarısı sürün ve çörekotu serpin.
  • Önceden ısıtılmış 150 dereceli fırında kızarana dek pişirip servis yapın.

Açma II

MalzemelerMutfak Zorluk 2Süre 60 dk.Kaç Kişilik 10Yöntem 1.5 Kibrit kutusu kadar yaş maya
3 Tatlı kaşığı tozşeker
Yarım su bardağı ılık su
1 Adet yumurta
1 Çay bardağı sıvıyağ
1 Çay bardağı yoğurt
1 Çay bardağı süt
100 gr margarin
Aldığı kadar un
Tuz
Üzerine serpmek için çörekotu
Hamurun dinlendirilme süresi : Yaklaşık 1-2 saat

Hazırlanışı
  • Maya, şeker ve ılık suyu küçük bir kasede karıştırın.
  • Maya göz göz açıncaya kadar yaklaşık 10 dakika bekletin.
  • Yumurtanın sarısını ayırıp, akını eritilmiş margarinle karıştırın.
  • Sıvıyağ, yoğurt, süt ve tuz ilave edip karıştırın.
  • Aldığı kadar un ekleyip kulak memesi yumuşaklığında hamur elde edin.
  • Üzerine nemli bez örtüp ılık ortamda 1-2 saat kabarması için bekletin.
  • Bu sürenin sonunda hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp açma şeklini verin.
  • Yağlanmış fırın tepsisine dizip 15-20 dakika daha dinlendirin.
  • Üzerlerine çırpılmış yumurta sarısı sürüp çörekotu serpin.
  • 180 dereceye ayarlanmış fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin.
  • Ilık olarak servis yapın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.