Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
bıldırcın, tarifi, şişte

Şişte Bıldırcın Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Şişte Bıldırcın Tarifi



12 adet bıldırcın

12 adet büyük asma yaprağı

Tuz

12 ince dilim francala

5 çorba kaşığı Teremyağ veya zeytinyağı

Francala dilimlerini içinde kızdırılmış 5 çorba kaşığı Teremyağ veya zeytinyağ olan tavaya atarak pembeleştirin İyice süzerek yağdan çıkarın ve servis tabağına yerleştirerek bir tarafa bırakın Diğer taraftan da tüyleri temizlenmiş bıldırcınların üstünü ıslak bez ile ovalamak suretiyle yapışmış olan tüyleri temizleyin Sonra da bunların gerilerinin alt kısımlarındaki boşluğu bir bıçakla delercesine keserek içlerini temizleyin Bıldırcınları tuzladıktan sonra her bıldırcını enine doğru büyükçe birer asma yaprağına sarın ve bağlayın Sonra da bunları uzunluklarına doğru ikişer üçer olmak üzere şişlere dizin Bu şişleri kömür ateşinin 4-5 parmak yüksekliğinde bir yere oturtarak 10-12 dakika kızartın Sonra da bunları tabaktaki kızarmış ekmeklerin üstlerine oturtarak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.