ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Şişte Bıldırcın Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1007449)

Prof. Dr. Sinsi 10-28-2012 03:51 AM

Şişte Bıldırcın Tarifi
 
12 adet bıldırcın

12 adet büyük asma yaprağı

Tuz

12 ince dilim francala

5 çorba kaşığı Teremyağ veya zeytinyağı

Francala dilimlerini içinde kızdırılmış 5 çorba kaşığı Teremyağ veya zeytinyağ olan tavaya atarak pembeleştirin. İyice süzerek yağdan çıkarın ve servis tabağına yerleştirerek bir tarafa bırakın. Diğer taraftan da tüyleri temizlenmiş bıldırcınların üstünü ıslak bez ile ovalamak suretiyle yapışmış olan tüyleri temizleyin. Sonra da bunların gerilerinin alt kısımlarındaki boşluğu bir bıçakla delercesine keserek içlerini temizleyin. Bıldırcınları tuzladıktan sonra her bıldırcını enine doğru büyükçe birer asma yaprağına sarın ve bağlayın. Sonra da bunları uzunluklarına doğru ikişer üçer olmak üzere şişlere dizin. Bu şişleri kömür ateşinin 4-5 parmak yüksekliğinde bir yere oturtarak 10-12 dakika kızartın. Sonra da bunları tabaktaki kızarmış ekmeklerin üstlerine oturtarak servis yapın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.