![]() |
Baba Tatlısı Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Baba Tatlısı TarifiBaba Tatlısı Tarifi Malzeme : 500 gr ![]() 30 gr ![]() 2S0 gr ![]() 3 yumurta 15O gr ![]() 40 gr ![]() 5 gr ![]() Yapılışı: Un çalışılacak yere elenir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Şurubu 1 kilo şeker üç bardak su ile hazırlanır ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Baba Tatlısı Tarifi |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Baba Tatlısı TarifiBaba TatLısı Tarifi 500 gr ![]() 10 gr ![]() 250 gr ![]() 2,5 Desilitre süt 75 gr ![]() 5 yumurta 100 gr ![]() 15 gr ![]() 1 limon kabuğu rendesi Bir kap içinde süt ile mayayı eziniz ![]() 250 gr ![]() ![]() ![]() Maya üreyince şeker, tuz, yumurta, limon kabuğu rendesi, un ilâve ediniz ve yuğrunuz Yavaş yavaş erimiş ılık yağ ilâve ederek yuğrunuz, yuğururken kuru üzümleri hamur içine serperek atınız ![]() 1/2 saat dinlendiriniz ![]() Kalıplara koyarak orta ısıda fırında pişiriniz ![]() Şurubu: Bir bardak şeker ile hazırlanan ve çok koyu olmayan şurubu üzerine dökünüz ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Baba Tatlısı Tarifi |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Baba Tatlısı Tarifi160 gr ![]() 15 gr ![]() 25 gr ![]() 65 gr ![]() 3 bütün yumurta 1/2 kahve kaşığı tuz 15 gram ılık su 1 çorba kaşığı Teremyağ Şurubu: 500 gram toz şeker 2,5 bardak su 1 tatlı kaşığı limon suyu Üstüne: 300 gr ![]() Karışık meyve Unu hamur tahtasının üstünde dörde böldükten sonra bu dörde bölünmüş olan undan yalnız bir tanesinin ortasını havuz gibi açın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|