![]() |
Talaş Kebabı Tarifi (Milföy) |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Talaş Kebabı Tarifi (Milföy)Talaş Kebabı Tarifi (milföy) 4 kare milföy hamuru 2 adet küp doğranmış havuç 2 adet küp doğranmış kabak 100 gr bezelye 150 gr mantar 1 kuru soğan 250 gr küçük doğranmış dana kuşbaşı 2 yumurta Tuz, karabiber 1-Kuşbaşı etleri kızgın bir tavaya atıp suyunu salıp çekinceye kadar karıştırarak pişirin ![]() ![]() ![]() ![]() 2-Milföy hamurunu merdane ile biraz açarak genişletin ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Talaş Kebabı Tarifi (Milföy) |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Talaş Kebabı Tarifi (Milföy)Harcı için: 1 kilo kuzu eti 600 gram kuru soğan 1 demet maydanoz 1 çorba kaşığı domates salçası 50 gram Teremyağ 3,5-4 su bardağı su 2 tatlı kasığı kekik Tuz Karabiber HAMURU İÇİN: Milföy hamuru (yağlı hamur) ÜZERİNE SÜRMEK İÇİN: I adet yumurtanın sarısı 2 adet kuru soğanı, ince ince doğrayıp, tencereye koyduğumuz Teremyağ yağında pembeleştirelim ![]() Serçe parmağı veya kuşbaşı kestiğimiz kuzu etlerini ilave edip, 1-2 dakika kavurduktan sonra, tencerenin ağzını kapatıp, etler suyunu salıp da çekinceye kadar pişirelim ![]() Tenceredeki etler bıraktığı suyu çekip de yağına binince, salçayı katıp, 1-2 dakika daha kavuralım ![]() 3,5-4 su bardağı kadar su ilave edip, ağzı kapalı olarak orta ısılı ateşte pişirmeye başlayalım ![]() Pişmesine yakın, geri kalan soğanları piyazlık kıyıp, baharatlar ile birlikte tencereye ilave edelim ![]() Etler ve soğanlar erime derecesinde iyice piştiği zaman, tencereyi ocaktan indirip, ince kıydığımız maydanozları ilave edip, karıştırdıktan sonra, ağzı kapalı olarak soğutalım ![]() Hazırladığımız milföy hamurunu kare şeklinde unladığımız tezgah üzerinde açalım ![]() Hamuru 15x15 ebatlarında kesip, ortalarına hazırladığımız içten koyarak, bohça şeklinde katlayalım ![]() Yağladığımız fırın tepsisine dizip, üzerine yumurta sarısı sürerek, fırında pişirelim ![]() Üzeri kızarınca fırından çıkarıp, sıcak sıcak servis yapalım ![]() Not: Arzu edenler, kuzu eti yerine tavuk ve hindi eti de kullanabilirler ![]() |
![]() |
![]() |
|