ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Talaş Kebabı Tarifi (Milföy) (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1007303)

Prof. Dr. Sinsi 10-28-2012 04:15 AM

Talaş Kebabı Tarifi (Milföy)
 
Talaş Kebabı Tarifi (milföy)

4 kare milföy hamuru

2 adet küp doğranmış havuç

2 adet küp doğranmış kabak

100 gr bezelye

150 gr mantar

1 kuru soğan

250 gr küçük doğranmış dana kuşbaşı

2 yumurta

Tuz, karabiber

1-Kuşbaşı etleri kızgın bir tavaya atıp suyunu salıp çekinceye kadar karıştırarak pişirin. Kıyılmış soğan, Havuç ve bezelyeyi ilave edip 10 dakika kadar pişirin. Kabağı ve mantarları ekleyip yumuşayana kadar Pişirin. Tuz, biber ilave edip sebzeler pişince ocaktan alın.

2-Milföy hamurunu merdane ile biraz açarak genişletin. Ortasına sebzeli etli karışımdan kaşık kaşık koyup hamuru bohça şeklinde veya üçgen şeklinde katlayıp kapatın. Tepsiye dizip üzerlerine çırpılmış yumurta sürün. Çörek otu serpip 150-160 derece fırında üzerleri kızarıncaya kadar yaklaşık 20 dakika pişirip servis yapın.

Prof. Dr. Sinsi 10-28-2012 04:15 AM

Talaş Kebabı Tarifi (Milföy)
 
Harcı için:

1 kilo kuzu eti

600 gram kuru soğan

1 demet maydanoz

1 çorba kaşığı domates salçası

50 gram Teremyağ

3,5-4 su bardağı su

2 tatlı kasığı kekik

Tuz

Karabiber

HAMURU İÇİN:

Milföy hamuru (yağlı hamur)

ÜZERİNE SÜRMEK İÇİN:

I adet yumurtanın sarısı

2 adet kuru soğanı, ince ince doğrayıp, tencereye koyduğumuz Teremyağ yağında pembeleştirelim.

Serçe parmağı veya kuşbaşı kestiğimiz kuzu etlerini ilave edip, 1-2 dakika kavurduktan sonra, tencerenin ağzını kapatıp, etler suyunu salıp da çekinceye kadar pişirelim.

Tenceredeki etler bıraktığı suyu çekip de yağına binince, salçayı katıp, 1-2 dakika daha kavuralım.

3,5-4 su bardağı kadar su ilave edip, ağzı kapalı olarak orta ısılı ateşte pişirmeye başlayalım.

Pişmesine yakın, geri kalan soğanları piyazlık kıyıp, baharatlar ile birlikte tencereye ilave edelim.

Etler ve soğanlar erime derecesinde iyice piştiği zaman, tencereyi ocaktan indirip, ince kıydığımız maydanozları ilave edip, karıştırdıktan sonra, ağzı kapalı olarak soğutalım.

Hazırladığımız milföy hamurunu kare şeklinde unladığımız tezgah üzerinde açalım.

Hamuru 15x15 ebatlarında kesip, ortalarına hazırladığımız içten koyarak, bohça şeklinde katlayalım.

Yağladığımız fırın tepsisine dizip, üzerine yumurta sarısı sürerek, fırında pişirelim.

Üzeri kızarınca fırından çıkarıp, sıcak sıcak servis yapalım.

Not: Arzu edenler, kuzu eti yerine tavuk ve hindi eti de kullanabilirler.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.