![]() |
Tavuklu Sultan Böreği Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tavuklu Sultan Böreği Tarifi3 parça tavuk butu 1 adet kuru soğan 6 adet yufka 1/2 paket (125 gram) Teremyağ 1 tatlı kasığı köri 1 tatlı kasığı kekik 2 çorba kasığı soya sosu 2 çorba kasığı sirke Tuz Üzeri için: 1/2 kilo yoğurt 3-4 diş sarımsak 2 çorba kasığı Teremyağ 1 çorba kasığı pul kırmızıbiber Tavuk etlerini 4'e bölünmüş 1 baş kuru soğan, 1 tatlı kaşığı tuz ve üzerini 2 parmak çıkacak kadar su ile haşlayalım ![]() Tavuklar iyice pişince suyunu süzüp, ayıralım ![]() Etleri kemiklerinden ayırıp, parmak ucu büyüklüğünde parçalayalım ![]() Tavaya 1/2 paket Teremyağ yağı koyup, eritelim ![]() Didiklediğimiz tavukları erimiş yağda 3-4 dakika kavurup, baharatlarını ilave edelim ![]() Yufkaları 6 eşit parçaya bölelim ve kavurduğumuz tavuk içinden yeterli miktarda koyup 2 parmak genişliğinde (sigara böreği gibi) saralım ![]() Yağladığımız fırın tepsisine dizelim ![]() Tavuklardan arta kalan yağı (eğer kalmamışsa erimiş Teremyağ) böreklerin üzerine sürüp, 180°C'li fırında pişirelim ![]() Ayırdığımız tavuk suyunu kaynar vaziyette bekletelim ![]() Sarımsaklı yoğurdu hazırlayıp; pul kırmızıbiberi Teremyağ yağında yakalım ![]() Börek fırından çıkar çıkmaz üzerine yeterli miktarda kaynar tavuk suyu gezdirip, üzerine sarımsaklı yoğurt, onun üzerine de pul kırmızıbiberli yağ koyup, sıcak sıcak servis yapalım ![]() |
![]() |
![]() |
|