ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Tavuklu Sultan Böreği Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1007295)

Prof. Dr. Sinsi 10-28-2012 04:16 AM

Tavuklu Sultan Böreği Tarifi
 
3 parça tavuk butu

1 adet kuru soğan

6 adet yufka

1/2 paket (125 gram) Teremyağ

1 tatlı kasığı köri

1 tatlı kasığı kekik

2 çorba kasığı soya sosu

2 çorba kasığı sirke

Tuz

Üzeri için:

1/2 kilo yoğurt

3-4 diş sarımsak

2 çorba kasığı Teremyağ

1 çorba kasığı pul kırmızıbiber

Tavuk etlerini 4'e bölünmüş 1 baş kuru soğan, 1 tatlı kaşığı tuz ve üzerini 2 parmak çıkacak kadar su ile haşlayalım.

Tavuklar iyice pişince suyunu süzüp, ayıralım.

Etleri kemiklerinden ayırıp, parmak ucu büyüklüğünde parçalayalım.

Tavaya 1/2 paket Teremyağ yağı koyup, eritelim.

Didiklediğimiz tavukları erimiş yağda 3-4 dakika kavurup, baharatlarını ilave edelim.

Yufkaları 6 eşit parçaya bölelim ve kavurduğumuz tavuk içinden yeterli miktarda koyup 2 parmak genişliğinde (sigara böreği gibi) saralım.

Yağladığımız fırın tepsisine dizelim.

Tavuklardan arta kalan yağı (eğer kalmamışsa erimiş Teremyağ) böreklerin üzerine sürüp, 180°C'li fırında pişirelim.

Ayırdığımız tavuk suyunu kaynar vaziyette bekletelim.

Sarımsaklı yoğurdu hazırlayıp; pul kırmızıbiberi Teremyağ yağında yakalım.

Börek fırından çıkar çıkmaz üzerine yeterli miktarda kaynar tavuk suyu gezdirip, üzerine sarımsaklı yoğurt, onun üzerine de pul kırmızıbiberli yağ koyup, sıcak sıcak servis yapalım.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.