![]() |
Yoğurtlu Patlıcan Sarma Tarifi Yapılışı Nasıl Yapılır Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yoğurtlu Patlıcan Sarma Tarifi Yapılışı Nasıl Yapılır TarifiYoğurtlu Patlıcan Sarma Tarifi Yapılışı Yapılışı Mazemeleri ![]() Yoğurtlu Patlıcan Sarma Tarifi Malzemeler ? 2 adet patlıcan ? 1 su bardağı galeta unu ? 2 adet yumurta ? 1 su bardağı süzme yoğurt ? 2 adet közlenmiş kırmızı biber ? Damak tadınıza göre tuz, kekik, pul biber ? Süslemek için taze soğan Yapılışı ? Patlıcanları yıkayıp uzunlamasına dilimleyin ![]() ? Tuzlu suda 30 dakika bekletip süzdükten sonra kurulayın ![]() ? Bir kâsede galeta unu, ceviz içi ve tuzu karıştırın ![]() ? Başka bir kâsede yumurtaları çırpın ![]() ? Kızartma yağını geniş bir tavada ısıtın ![]() ? Patlıcan dilimlerini önce yumurtaya, sonra galeta unlu karışıma bulayıp kızgın yağda kızartın ![]() ? Kâğıt havlu üzerine alıp fazla yağını süzdürün ![]() ? Süzme yoğurda, küp doğranmış közlenmiş kırmızıbiberleri, kekiği, tuzu karıştırın ![]() ? Patlıcan dilimlerinin uç kısımlarına yoğurtlu karışımdan paylaştırıp rulo şeklinde sarın ![]() ? Taze soğanın yeşil kısımlarıyla patlıcan rulolarını bağlayıp servis yapın ![]() Afiyet Olsun ! |
![]() |
![]() |
|