Fasulye Pilaki Tarifi ( Trabzon ) |
10-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Fasulye Pilaki Tarifi ( Trabzon )Fasulye Pilaki Tarifi ( Trabzon ) Malzemeler: 1 su bardağı kuru fasulye 1 adet orta boy soğan 1 adet orta boy havuç 1 adet küçük boy patates Yarım su bardağı sıvı yağ 3 yemek kaşığı su 4 diş sarımsak Yarım demet maydanoz Yarım limon 2 su bardağı su Yeteri kadar tuz Hazırlanışı: Soğanları ayıklayıp yarım ay şeklinde, havucu verevine küçük parçalar halinde, patatesi ise iri zar biçiminde doğrayın Önce soğan ve havucu yağla birlikte çelik tencereye koyun 3 kaşık suyla öldürün Akşamdan ıslatılan fasulyeleri, patates ve sarımsakları tencereye ilave edin 2 bardak su ilave edip kısık ateşte pişirin Pişmeye yakın tuzunu ekleyin Tenceresinde soğutup servis tabağına boşaltın Üzerini kıyılmış maydanoz ve limon dilimleriyle süsleyin |
|