![]() |
Fasulye Pilaki Tarifi ( Trabzon )
Fasulye Pilaki Tarifi ( Trabzon )
Malzemeler: 1 su bardağı kuru fasulye 1 adet orta boy soğan 1 adet orta boy havuç 1 adet küçük boy patates Yarım su bardağı sıvı yağ 3 yemek kaşığı su 4 diş sarımsak Yarım demet maydanoz Yarım limon 2 su bardağı su Yeteri kadar tuz Hazırlanışı: Soğanları ayıklayıp yarım ay şeklinde, havucu verevine küçük parçalar halinde, patatesi ise iri zar biçiminde doğrayın. Önce soğan ve havucu yağla birlikte çelik tencereye koyun. 3 kaşık suyla öldürün. Akşamdan ıslatılan fasulyeleri, patates ve sarımsakları tencereye ilave edin. 2 bardak su ilave edip kısık ateşte pişirin. Pişmeye yakın tuzunu ekleyin. Tenceresinde soğutup servis tabağına boşaltın. Üzerini kıyılmış maydanoz ve limon dilimleriyle süsleyin. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.