|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
çekirdekli, ekmek, tarifi, yapılır, yapılışı |
![]() |
Çekirdekli Ekmek Tarifi Yapılışı Nasıl Yapılır Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Çekirdekli Ekmek Tarifi Yapılışı Nasıl Yapılır TarifiÇekirdekli Ekmek Tarifi Yapılışı Yapılışı Mazemeleri ![]() Çekirdekli Ekmek Tarifi Kahvaltılarınızda, akşam yemeklerinizde evde yapılmış ay çekirdekli ekmek olsun ister misiniz? O halde sizi çekirdekli ekmek tarifimizi okumaya davet ediyoruz ![]() Malzemeler: ? 1 paket kuru maya ? 1,5 su bardağı ılık su ? 1 tatlı kaşığı toz şeker ? 2 yemek kaşığı ay çiçek yağı ? 1 tatlı kaşığı tuz ? 1 çay bardağı ay çekirdeği içi ? Aldığı kadar un Hazırlanışı: ? Ilık su, maya ve toz şekeri bir kabın içerisinde iyice karıştırın ![]() ? Yoğurma kabına sıvıyağ, yarım çay bardağı ay çekirdeği içi, tuz ve mayalı karışımı alın ![]() ? Ele yapışmayacak kıvamda hamur elde edene kadar un ekleyip yoğurun ![]() ? Hamurun üzerine nemli bez örtüp mayalanması için yarım saat bekletin ![]() ? Ekmek pişireceğiniz kalıbın içini yağlayın ![]() ? Hamuru kalıbın içine yerleştirip üzerini suyla hafifçe ıslatın ![]() ? Ekmeğin üzerine ay çekirdeği serpin ![]() ? Önceden ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık 30 dakika pişirin ![]() ? Pişen ekmeği fırından çıkarıp oda ısısında hafif ılınmasını sağlayın ![]() ? Dilimleyerek servis yapın ![]() Afiyet olsun |
![]() |
![]() |
|