![]() |
Çekirdekli Ekmek Tarifi Yapılışı Nasıl Yapılır Tarifi
Çekirdekli Ekmek Tarifi Yapılışı Yapılışı Mazemeleri
http://frmsinsi.net/images/frmsinsim...sinsi.net_.jpg Çekirdekli Ekmek Tarifi Kahvaltılarınızda, akşam yemeklerinizde evde yapılmış ay çekirdekli ekmek olsun ister misiniz? O halde sizi çekirdekli ekmek tarifimizi okumaya davet ediyoruz. Malzemeler: ? 1 paket kuru maya ? 1,5 su bardağı ılık su ? 1 tatlı kaşığı toz şeker ? 2 yemek kaşığı ay çiçek yağı ? 1 tatlı kaşığı tuz ? 1 çay bardağı ay çekirdeği içi ? Aldığı kadar un Hazırlanışı: ? Ilık su, maya ve toz şekeri bir kabın içerisinde iyice karıştırın. ? Yoğurma kabına sıvıyağ, yarım çay bardağı ay çekirdeği içi, tuz ve mayalı karışımı alın. ? Ele yapışmayacak kıvamda hamur elde edene kadar un ekleyip yoğurun. ? Hamurun üzerine nemli bez örtüp mayalanması için yarım saat bekletin. ? Ekmek pişireceğiniz kalıbın içini yağlayın. ? Hamuru kalıbın içine yerleştirip üzerini suyla hafifçe ıslatın. ? Ekmeğin üzerine ay çekirdeği serpin. ? Önceden ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık 30 dakika pişirin. ? Pişen ekmeği fırından çıkarıp oda ısısında hafif ılınmasını sağlayın. ? Dilimleyerek servis yapın. Afiyet olsun |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.