![]() |
Beşamel Soslu Sebzeli Krep Tarifi Yapılışı Nasıl Yapılır |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Beşamel Soslu Sebzeli Krep Tarifi Yapılışı Nasıl YapılırBeşamel Soslu Sebzeli Krep Tarifi Yapılışı Yapılışı Mazemeleri Gerekli Malzemeler: İç harcı için: ? 3 çorba kaşığı bezelye (haşlanmış yada konserve) ? 2 adet orta boy patlıcan ? Fesleğen yada kekik ? Tuz ? Karabiber ? 1 adet soğan ? 1 adet havuç (haşlanmış) ? 2 adet orta boy kabak ? 2 çorba kaşığı zeytinyağı Krep için: ? 2 yumurta ? 1 su bardağı süt ? Yarım su bardağı un Beşamel Sos için: ? 1 su bardağı kaşar peynir rendesi ? 2 çorba kaşığı un ? 2 su bardağı süt ? 1 çorba kaşığı tereyağ Yapılışı: ? Öncelikle kabak, patlıcan ve soğanı küp şeklinde doğrayıp zeytinyağında iyice kavurun ![]() ? Daha sonra üzerine haşlanmış, doğranmış havuç, bezelye ve baharatları ilave edin ![]() ? 2-3 dk pişirdikten sonra ocağın altını kapatın ![]() ? Yağsız bir tavada altın rengini alana dek krepleri arkalı önlü pişirin ![]() ? Başka bir tencerede unu yağ ile kavurun,sütü ilave edip kısık ateşte koyulaşıncaya kadar pişirin ![]() ? Kreplerin içerisine hazırladığınızdan harçtan koyup rulo şeklinde sarın ![]() ? Fırına dayanıklı bir kap içerisine koyun ![]() ![]() ? Sıcak olarak servis yapın ![]() Afiyet olsun ! |
![]() |
![]() |
|