![]() |
Beşamel Soslu Sebzeli Krep Tarifi Yapılışı Nasıl Yapılır
Beşamel Soslu Sebzeli Krep Tarifi Yapılışı Yapılışı Mazemeleri
Gerekli Malzemeler: İç harcı için: ? 3 çorba kaşığı bezelye (haşlanmış yada konserve) ? 2 adet orta boy patlıcan ? Fesleğen yada kekik ? Tuz ? Karabiber ? 1 adet soğan ? 1 adet havuç (haşlanmış) ? 2 adet orta boy kabak ? 2 çorba kaşığı zeytinyağı Krep için: ? 2 yumurta ? 1 su bardağı süt ? Yarım su bardağı un Beşamel Sos için: ? 1 su bardağı kaşar peynir rendesi ? 2 çorba kaşığı un ? 2 su bardağı süt ? 1 çorba kaşığı tereyağ Yapılışı: ? Öncelikle kabak, patlıcan ve soğanı küp şeklinde doğrayıp zeytinyağında iyice kavurun. ? Daha sonra üzerine haşlanmış, doğranmış havuç, bezelye ve baharatları ilave edin. ? 2-3 dk pişirdikten sonra ocağın altını kapatın. ? Yağsız bir tavada altın rengini alana dek krepleri arkalı önlü pişirin.(dikkat yanmasınlar) ? Başka bir tencerede unu yağ ile kavurun,sütü ilave edip kısık ateşte koyulaşıncaya kadar pişirin. ? Kreplerin içerisine hazırladığınızdan harçtan koyup rulo şeklinde sarın. ? Fırına dayanıklı bir kap içerisine koyun.Üzerine beşamel sos ve kaşar rendesi koyup daha önceden ısıttığınız fırında üst kısmı kızarana kadar pişirin. ? Sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun ! |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.