ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Beşamel Soslu Sebzeli Krep Tarifi Yapılışı Nasıl Yapılır (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1007102)

Prof. Dr. Sinsi 10-28-2012 04:48 AM

Beşamel Soslu Sebzeli Krep Tarifi Yapılışı Nasıl Yapılır
 
Beşamel Soslu Sebzeli Krep Tarifi Yapılışı Yapılışı Mazemeleri

Gerekli Malzemeler:

İç harcı için:

? 3 çorba kaşığı bezelye (haşlanmış yada konserve)

? 2 adet orta boy patlıcan

? Fesleğen yada kekik

? Tuz

? Karabiber

? 1 adet soğan

? 1 adet havuç (haşlanmış)

? 2 adet orta boy kabak

? 2 çorba kaşığı zeytinyağı

Krep için:

? 2 yumurta

? 1 su bardağı süt

? Yarım su bardağı un

Beşamel Sos için:

? 1 su bardağı kaşar peynir rendesi

? 2 çorba kaşığı un

? 2 su bardağı süt

? 1 çorba kaşığı tereyağ

Yapılışı:

? Öncelikle kabak, patlıcan ve soğanı küp şeklinde doğrayıp zeytinyağında iyice kavurun.

? Daha sonra üzerine haşlanmış, doğranmış havuç, bezelye ve baharatları ilave edin.

? 2-3 dk pişirdikten sonra ocağın altını kapatın.

? Yağsız bir tavada altın rengini alana dek krepleri arkalı önlü pişirin.(dikkat yanmasınlar)

? Başka bir tencerede unu yağ ile kavurun,sütü ilave edip kısık ateşte koyulaşıncaya kadar pişirin.

? Kreplerin içerisine hazırladığınızdan harçtan koyup rulo şeklinde sarın.

? Fırına dayanıklı bir kap içerisine koyun.Üzerine beşamel sos ve kaşar rendesi koyup daha önceden ısıttığınız fırında üst kısmı kızarana kadar pişirin.

? Sıcak olarak servis yapın.

Afiyet olsun !


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.