Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
eskişehir, lokumu, tarifi, tava

Tava Lokumu Tarifi (Eskişehir)

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tava Lokumu Tarifi (Eskişehir)



1 paket yaş maya

2 su bardağı su

1 tatlı kaşığı tuz

3 çorba kaşığı sıvıyağ

Alabildiği kadar un

İçi için:

2 adet patates

Yarım kg kıyma

1 çorba kaşığı tereyağı

1 çay kaşığı tuz

1 çay kaşığı karabiber

Üzeri için:

2 çorba kaşığı sıvıyağ

Hamur hazırlamak için ılık su ve maya yoğurma kabına konur, parmak uçlarıyla eritilir Yağ, tuz ve yumuşak bir hamur olana kadar un eklenerek yoğrulur 1 saat kadar dinlenmeye bırakılır İç için kıyma bir tavaya konur, kendi yağıyla 5 dakika kavurduktan sonra tereyağı eklenir Suyunu bırakıp çekene kadar kavrulur Haşlanan ve ezilen patatesler katılır Tuz ve karabiber eklenir Dinlenen hamurdan cevizden biraz büyük parçalar alınır, parmaklar yağlanarak elde çay tabağı kadar açılır Ortasına iç konur, bohça gibi kapatılır Yağlanmış tepsiye sıkı sıkı yerleştirilir Üzerine sıvıyağ sürülür 190 derece fırında kızarana kadar pişirili

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.