ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Tava Lokumu Tarifi (Eskişehir) (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1007069)

Prof. Dr. Sinsi 10-28-2012 04:54 AM

Tava Lokumu Tarifi (Eskişehir)
 
1 paket yaş maya

2 su bardağı su

1 tatlı kaşığı tuz

3 çorba kaşığı sıvıyağ

Alabildiği kadar un

İçi için:

2 adet patates

Yarım kg kıyma

1 çorba kaşığı tereyağı

1 çay kaşığı tuz

1 çay kaşığı karabiber

Üzeri için:

2 çorba kaşığı sıvıyağ

Hamur hazırlamak için ılık su ve maya yoğurma kabına konur, parmak uçlarıyla eritilir. Yağ, tuz ve yumuşak bir hamur olana kadar un eklenerek yoğrulur. 1 saat kadar dinlenmeye bırakılır. İç için kıyma bir tavaya konur, kendi yağıyla 5 dakika kavurduktan sonra tereyağı eklenir. Suyunu bırakıp çekene kadar kavrulur. Haşlanan ve ezilen patatesler katılır. Tuz ve karabiber eklenir. Dinlenen hamurdan cevizden biraz büyük parçalar alınır, parmaklar yağlanarak elde çay tabağı kadar açılır. Ortasına iç konur, bohça gibi kapatılır. Yağlanmış tepsiye sıkı sıkı yerleştirilir. Üzerine sıvıyağ sürülür. 190 derece fırında kızarana kadar pişirili


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.