![]() |
Alabalık İzgara Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Alabalık İzgara TarifiMALZEMELER 4 adet büyük alabalık 4 adet küçük domates 12 adet defne yaprağı 2 adet kırmızı soğan Roka HAZIRLANIŞI Alabalığın karnını yarıp içini temizleyin ![]() ![]() Alabalık filetoların içine domates ve limon dilimleri ile defne yapraklarını yerleştirin ![]() Alabalıkları yağlanmış tepsiye dizin ![]() ![]() Yanında roka marul ve halka şeklinde doğranmış kırmızı soğan ile sıcak olarak servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Alabalık İzgara Tarifi |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Alabalık İzgara Tarifi4 adet alabalıklabalık 1/2 Fincan zeytinyağı (ızgara için) 6 diş sarımsak 1/2 demet maydanoz 2 baş soğan 3 adet defne yaprağı 1 tutam kekik 1 adet limonun suyu 1 su bardağı zeytinyağı (sos için) 1 demet ince kıyılmış maydanoz Yeterince tuz ve karabiber Alabalıklar temizlenip tuz, karabiber, sarımsak, maydanoz, kekik, defneyaprağı ve yuvarlak doğranmış bir soğanla yapılan harçta 1,5 saat dinlendirilir ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Alabalık İzgara Tarifi |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Alabalık İzgara Tarifi4 adet büyük boy alabalık 12 adet defne yaprağı 4 adet küçük boy domates 2 adet limon Temizlenmiş alabalık filetolarının içine domates ve limon dilimleri ile defne yapraklarını yerleştirin ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|