![]() |
Alabalık İzgara Tarifi
MALZEMELER
4 adet büyük alabalık 4 adet küçük domates 12 adet defne yaprağı 2 adet kırmızı soğan Roka HAZIRLANIŞI Alabalığın karnını yarıp içini temizleyin. Bütün kılçığını çıkarın. Alabalık filetoların içine domates ve limon dilimleri ile defne yapraklarını yerleştirin. Alabalıkları yağlanmış tepsiye dizin. 200 derece ısıtılmış fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin. Yanında roka marul ve halka şeklinde doğranmış kırmızı soğan ile sıcak olarak servis yapın. |
Alabalık İzgara Tarifi
4 adet alabalıklabalık
1/2 Fincan zeytinyağı (ızgara için) 6 diş sarımsak 1/2 demet maydanoz 2 baş soğan 3 adet defne yaprağı 1 tutam kekik 1 adet limonun suyu 1 su bardağı zeytinyağı (sos için) 1 demet ince kıyılmış maydanoz Yeterince tuz ve karabiber Alabalıklar temizlenip tuz, karabiber, sarımsak, maydanoz, kekik, defneyaprağı ve yuvarlak doğranmış bir soğanla yapılan harçta 1,5 saat dinlendirilir. Sonra çıkartılıp ızgaraya koyulur, hafif ateşte pişirilir ve tabaklara dizilir. Zeytinyağı, limon suyu ve ince kıyılmış maydanoz karıştırılıp, balıkların üzerine paylaştırılır. |
Alabalık İzgara Tarifi
4 adet büyük boy alabalık
12 adet defne yaprağı 4 adet küçük boy domates 2 adet limon Temizlenmiş alabalık filetolarının içine domates ve limon dilimleri ile defne yapraklarını yerleştirin. Alabalıkları yağlanmış tepsiye dizin. 200 derece ısıtılmış fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin. Yanında roka, marul ve halka şeklinde doğranmış kırmızı soğan ile sıcak olarak servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.