Tamatar Panir Malai (Kremali Peynirli Domate S ) Hint Mutfagi |
10-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Tamatar Panir Malai (Kremali Peynirli Domate S ) Hint MutfagiTamatar Panir Malai (Kremali Peynirli Domates) -------------------------------------------------------------------------------- Malzemeler: 8 Litre sut 8-9 corba kasigi limon suyu 4 orta boy domates (her biri 8 parcaya bolunmus) 1/2 litre cig krema 2 corba kasigi ghi 2 corba kasigi ince dogranmis maydanoz 1 tatli kasigi tane kimyon 1 tatli kasigi toz zerdecal 1 tatli kasigi ezilmis tane karabiber 1 tatli kasigi tuz Yapilisi: Kaynar sütün icine limon suyu konur Sut kesilince atesten alinip 10 dak bekletilir Sonra bir tulbentten suzulur 5-10 saniye soguk suyun altinda calkalanir 10 dak suzulmasi icin bekletilir Tulbentten alinan peynir soguyunca 2 cm lik parcalara bolunur Tavaya konan *ghi eriyince kimyon eklenir Hafif pembelesince domates,peynir parcalari,zerdecal,tuz eklenir 1 dak daha pisirilir Atesten alinan karisim cig kremaya aktarilir Karabiber serpilip karistirilir Maydanoz ile suslenip sicak sicak servis yapilir *Puri ile lezzet ve besin degeri artar *Ghi:Tereyagi hafif ateste 2-3 saat aritilir Bu sure icinde olusan sert maddeler cikartilir *Puri:Beyaz unla veya has bugday unuyla hazirlanan ekmek |
|