ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Tamatar Panir Malai (Kremali Peynirli Domate S ) Hint Mutfagi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1006907)

Prof. Dr. Sinsi 10-28-2012 05:21 AM

Tamatar Panir Malai (Kremali Peynirli Domate S ) Hint Mutfagi
 
Tamatar Panir Malai (Kremali Peynirli Domates)

--------------------------------------------------------------------------------

Malzemeler:

8 Litre sut
8-9 corba kasigi limon suyu
4 orta boy domates (her biri 8 parcaya bolunmus)
1/2 litre cig krema
2 corba kasigi ghi
2 corba kasigi ince dogranmis maydanoz
1 tatli kasigi tane kimyon
1 tatli kasigi toz zerdecal
1 tatli kasigi ezilmis tane karabiber
1 tatli kasigi tuz

Yapilisi:

Kaynar sütün icine limon suyu konur. Sut kesilince atesten alinip 10 dak. bekletilir. Sonra bir tulbentten suzulur.
5-10 saniye soguk suyun altinda calkalanir.
10 dak. suzulmasi icin bekletilir.
Tulbentten alinan peynir soguyunca 2 cm lik parcalara bolunur.
Tavaya konan *ghi eriyince kimyon eklenir.
Hafif pembelesince domates,peynir parcalari,zerdecal,tuz eklenir.
1 dak. daha pisirilir. Atesten alinan karisim cig kremaya aktarilir.
Karabiber serpilip karistirilir. Maydanoz ile suslenip sicak sicak servis yapilir.

*Puri ile lezzet ve besin degeri artar.

*Ghi:Tereyagi hafif ateste 2-3 saat aritilir.
Bu sure icinde olusan sert maddeler cikartilir.

*Puri:Beyaz unla veya has bugday unuyla hazirlanan ekmek


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.