Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
buğulama, çağlalı, levrek, tarifi

Çağlalı Levrek Buğulama Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Çağlalı Levrek Buğulama Tarifi



1 adet fileto levrek

1 su bardağı çağla

1 su bardağı yoğurt

1 yemek kaşığı tereyağı

1 kahve fincanı zeytinyağı

1 çorba kaşığı un

1 çay kaşığı safran

2 su bardağı balık suyu

2-3 dal taze kişniş

Yarım demet maydanoz

Yarım demet dereotu

2-3 dal taze soğan ve sarımsak

1 limon suyu

1 yumurta sarısı

Tuz

Safran

Çağlanın çekirdekleri çıkartılır 5 dakika kaynar suda haşlanır süzülür Balıklar zeytinyağında hafifçe arkalı önlü kızartılıp fırın kabına alınır Aynı tavada soğan ve sarımsak sotelenir içine maydanoz, dereotu, kişniş konur karıştırılır Bir su bardağı balık suyu ilave edilir bir taşım kaynatılır Balıkların üzerine gezdirilir, diğer bir kapta yoğurt, un, yumurta, limon suyu ve kalan balık suyu, tuz konur ve karıştırılır Balıkların üzerine konur 180 derece fırında 15 dakika pişirilir fırından çıkınca tereyağ kızdırılıp içine safran konur yemeğin üzerine gezdirilip sıcak servis yapılır

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.