![]() |
Çağlalı Levrek Buğulama Tarifi
1 adet fileto levrek
1 su bardağı çağla 1 su bardağı yoğurt 1 yemek kaşığı tereyağı 1 kahve fincanı zeytinyağı 1 çorba kaşığı un 1 çay kaşığı safran 2 su bardağı balık suyu 2-3 dal taze kişniş Yarım demet maydanoz Yarım demet dereotu 2-3 dal taze soğan ve sarımsak 1 limon suyu 1 yumurta sarısı Tuz Safran Çağlanın çekirdekleri çıkartılır 5 dakika kaynar suda haşlanır süzülür. Balıklar zeytinyağında hafifçe arkalı önlü kızartılıp fırın kabına alınır. Aynı tavada soğan ve sarımsak sotelenir içine maydanoz, dereotu, kişniş konur karıştırılır. Bir su bardağı balık suyu ilave edilir bir taşım kaynatılır. Balıkların üzerine gezdirilir, diğer bir kapta yoğurt, un, yumurta, limon suyu ve kalan balık suyu, tuz konur ve karıştırılır. Balıkların üzerine konur 180 derece fırında 15 dakika pişirilir fırından çıkınca tereyağ kızdırılıp içine safran konur yemeğin üzerine gezdirilip sıcak servis yapılır. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.