Kestaneli Et Yunan Mutfagi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kestaneli Et Yunan MutfagiKestaneli Et -------------------------------------------------------------------------------- Malzemeler: 1 kg kemikli iri parça et 4 yemek kasigi zeytinyagi 1 çay kasigi tuz 1 çay kasigi karabiber 20-25 adet kestane Yapilisi: Önce kestanelerin üzerini biçakla çizin ve üzerini örtecek kadar suyla pismeye birakin Bu arada genis bir tencereye yagla beraber parça etleri koyup, orta isida kavurun Ara sira karistirarak 10-15 dakika kadar kizarttiginiz etlere tuz ve karabiberi serpistirerek tekrar kavurmaya devam edin Sonrada içine haslayip kabuklarini soydugunuz kestanelerle beraber 4 su bardagi suyu ilave edin Etler iyice yumusadiginda tencereyi ocaktan alip sicakken servis yapin
|
|
|
|